Boboc: Imi asum in mare masura anumite lucruri pe care poate nu le-am facut foarte in regula, dar PNL nu functioneaza “pe voci”

P1160086

Presedintele PNL Braila, Catalin Boboc, neaga ca ar purta vreun fel de discutii sau ca ar incerca sa faca vreun fel de intelegeri secrete cu vicepresedintele PSD Mihai Tudose, care sa-l ajute pe liberal sa-si pastreze functia in partid, pentru ca, mai apoi, sa poata sa candideze de pe pozitia 1, pe lista PNL Braila pentru Senat. Boboc ne-a declarat ca “si-a pus mandatul pe masa”  in fata colegilor sai din organizatie imediat dupa alegerile locale si ca era dispus sa renunte la functie inca de atunci, dar acestia i-au dat votul de incredere pentru a-si continua activitatea. Catalin Boboc admite ca sunt in partid colegi care-l contesta, insa spune ca sunt doar cateva persoane si ca atat timp cat marea majoritate a colegilor il doresc presedinte, va ramane in aceasta functie: “Pe 10 iulie, dupa alegeri, am facut un lucru care mi se pare absolut firesc, un lucru pe care cred ca l-ar face oricine: am venit in fata colegilor mei de partid, a Biroului Politic Judetean, au fost invitatii primarii si presedintii de organizatii si dincolo de alte discutii, le-am spus un lucru simplu – si anume ca in acel moment, mandatul meu era la dispozitia dumnealor. Daca dumnealor vor considera ca trebuie sa continuam, vom continua, daca dumnealor considera altfel, ca nu mai trebuie sa continuam impreuna in formula asta, sunt primul care sunt dispus sa fac acel pas inapoi. Dupa acea sedinta, acest subiect s-a inchis. N-am simtit nevoia sa fac toata treaba asta publica, n-am simtit nevoia sa scot toata treaba asta in afara partidului, pentru ca mi se parea o chestiune interna de partid. Asadar discutiile astea cu contestatari, cu nu stiu ce… de regula dvs stiti foarte bine ca asa se intampla intotdeauna, sunt unii care cu cat se implica mai putin, cu atat au mai mult timp sa comenteze, dar e firesc, imi asum si treaba asta. Asta nu inseamna ca nu imi asum si anumite greseli din campanie, imi asum in mare masura anumite lucruri pe care le-am facut sau pe care poate nu le-am facut foarte in regula, dar organizatia politica functioneaza un pic altfel, nu functioneaza <<pe voci>>. O organizatie este o organizatie atunci cand lucrurile se discuta si se transeaza la modul cel mai serios posibil. Cat despre eventuale discutii ale mele cu domnul Tudose sau cu alti domni, mari domni din politica braileana, eu sunt pana una-alta presedintele PNL si voi fi doar atata timp cat colegii dinauntru, din interiorul acestei organizatii, considera ca trebuie sa facem echipa impreuna. Ca sustineri din astea, de nu stiu unde, de la diversi <<dumnezei>>, fara relatii in regula inauntru, in interiorul organizatiei, oricum nu dau niciun rezultat”.

Boboc a confirmat ca zilele urmatoare va veni la Braila un reprezentant de la centru, pentru a evalua activitatea organizatiei liberale locale: “Organizatiile PNL din tara au intrat intr-o evaluare si in vederea pregatirii alegerilor parlamentare din toamna. In acest context, si la Braila va veni cineva de la centru, de la secretariatul general. Peste tot va veni, nu numai la Braila, dar si la Braila, fiindca Braila nu face exceptie de la regulile generale ale partidului”.

De asemenea,  presedintele PNL local a admis ca este interesat sa candideze pentru un nou mandat de senator, la alegerile din toamna: ”Daca colegii mei din PNL Braila imi vor acorda aceasta incredere, o voi face, daca ei nu-mi vor acorda aceasta incredere, n-o voi face.  Probabil ca o sa-mi depun candidatura; e devreme acum sa spun, avem alte lucruri de pus la punct si dupa aceea ne gandim si la candidatura din toamna”.