Caprariu vrea sa infiinteze un Consiliu Local Cetatenesc, care sa functioneze in paralel cu CLM Braila

P1180104

Consilierul municipal independent Lucian Caprariu a lansat astazi public o initiativa a unui grup de braileni care au de gand sa infiinteze o structura civica, apolitica, care sa functioneze ca un Consiliul Local “din umbra”. Acest “Consiliu Local Cetatenesc”, sau “Consiliu Local Civic” (CLC) ar urma sa colecteze ideile, propunerile, dar si reclamatiile cetatenilor din municipiu si sa le transmita, prin vocea lui Caprariu, in Consiliul Local Municipal si in Primarie. In acelasi, timp, membrii viitorului CLC vor veni cu proiecte, solutii, initiative si chiar actiuni concrete, in interesul comunitatii.

Lucian Caprariu a explicat ca se adreseaza atat cetatenilor care in prezent nu se simt reprezentati de niciun partid, cat si partidelor mici, care nu au intrat in CLM si care au idei si proiecte interesante: “Rezultatele alegerilor ne-au aratat ca doar 37% dintre cetatenii orasului s-au prezentat la vot, 63% au ales sa ramana acasa. Multi spun ca sunt dezinteresati, ca nu-i intereseaza deloc politica, dar parerea mea e ca sunt foarte dezamagiti de partide, de oferta partidelor. Stiam ca e o prezenta redusa la vot, in general, dar nu ma asteptam sa fie dezastruoasa.

Multa lume mi-a spus <<Domnule, vei fi singur in Consiliu! Ce vei face?>>. Vei fi singur intre partide, in sensul asta… Eu le-am spus ca simt din semnalele lor si din mesajele pe care mi le-au dat ca nu sunt singur, am forta oamenilor pe care ii am in spate. Acum, am nevoie de sprijinul lor, iar sprijinul acesta vreau sa fie intr-un mod organizat. Pentru aceasta, am alaturi niste oameni, il am alaturi pe Marian Ion, care a fost candidat independent la Primarie – el are experienta administratiei, pe care eu n-o am – si chemam oamenii alaturi de noi intr-un cadru organizat, care s-ar numi Consiliul Local Civic, sau Consiliul Local Cetatenesc. Practica aceasta este raspandita in tarile cu democratie dezvoltata, dar noi avem nevoie de aceasta structura ca o interfata intre oras si administratie, pentru ca este clar ca e o ruptura, se simte ruptura asta, oamenii nu mai au incredere, nu se simt reprezentati, cred ca nu pot face nimic, cred ca nu pot schimba nimic. De aceea am zis sa facem aceasta structura alternativa, care sa copieze <<in oglinda>>  CLM, pe aceleasi comisii pe care functioneaza acesta”.

Alaturi de Lucian Caprariu si Marian Ion, in acest demers se mai afla Constantin Teodorescu si Cristi Niculae. Acestia ii invita pe toti brailenii care sunt dispusi sa se implice la modul serios intr-o astfel de activitate in interesul comunitatii, sa li se alature. Deocamdata, ei pot fi contactati prin mesaje pe conturile de facebook, pana cand vor realiza si o pagina oficiala a noului CLC: https://www.facebook.com/lucian.caprariu?fref=ts ,

https://www.facebook.com/marian.ion.754?fref=ts , https://www.facebook.com/brailateo?fref=ts .