Dragomir: Conducerea CUP Dunarea trebuie sa realizeze contorizarea si facturarea individuala, sau o sa avem un alt tip de discutie

12049477_536233406535361_4350570520881453093_n

Primarul Brailei, Marian Dragomir, declara ca prioritatea numarul 1 pentru noua conducere a Companiei de Utilitati Publice “Dunarea” va fi aceea de a realiza contorizarea si facturarea individuala a consumului de apa potabila la apartamentele din blocurile din municipiu. Marian Dragomir a precizat astazi ca noua conducere a CUP – care si-a ocupat posturile de numai cateva zile -, va trebui sa gaseasca solutiile pentru a realiza acest proiect de mare anvergura, fiindca in caz contrar, “o sa avem un alt tip de discutie”: “La CUP <<Dunarea>>, conducerea a fost stabilita in baza unei proceduri care a fost initiata inainte de inceperea mandatului meu. Indiferent  de cine conduce acea societate a Primariei, scopul nostru in viitor va fi sa ajungem la acea facturare individuala a consumului de apa. Cei care astazi au castigat un concurs si au fost desemnati ca membri in Consiliul de Administratie sau la conducerea societatii respective vor trebui sa gaseasca calea dialogului, pentru a realiza acest proiect impreuna, sau daca nu o vor gasi, o sa avem un alt tip de discutie.

Eu am un tabel de la Compania de Utilitati Publice <<Dunarea>> din care se vede ca mai multe asociatii de proprietari au de achitat niste sume exorbitante, de peste 1,6 miliarde lei vechi, la o asociatie de proprietari, de exemplu, sau 400 de milioane de lei vechi, la alta asociatie – si dupa aceea ne confruntam cu situatia in care unii cetateni ai municipiului vor fi foarte suparati, pentru ca o sa ajunga in situatia in care li se va opri apa, pentru ca nu au platit. Acest lucru trebuie sa inceteze si singura solutie de viitor este contorizarea si facturarea individuala”.

Atentionat ca multi cetateni ai municipiului sunt foarte suparati cand li se opreste apa pentru ca au platit facturile si nu au datorii la intretinere, ci vecinii lor sunt restantieri, edilul sef ne-a spus: ”E adevarat, si atunci cand vom ajunge la facturarea individuala, niciunui cetatean care a platit la zi nu i se va mai taia apa”.

Amintim ca in fruntea CUP „Dunarea” se afla, mai nou, cativa colegi de partid ai primarului Marian Dragomir (PSD), respeciv Silviu Mangiurea si Ionel Avram.