Dragomir: Imi voi face o regula sa vin la serviciu cu mijloacele de transport in comun o data sau de doua ori pe saptamana

13521916_621480434696253_7530761547840318522_n

Primarul Brailei, Marian Dragomir, se arata interesat de existenta si functionarea instalatiilor de aer conditionat in autobuzele cu care se realizeaza transportul de calatori pe raza municipiului. Dragomir a declarat astazi ca a dat dispozitie sa se repare toate instalatiile de aer conditionat defecte, pentru ca transportul pasagerilor sa se faca in conditii suportabile pe perioada verii, insa in cazul autobuzelor care nu au avut astfel de dotari din constructie nu se va rezolva problema, fiindca ar  costa prea multi bani ca sa se monteze instalatii noi de aer conditionat. Edilul sef a precizat ca dupa ce in prima zi de mandat a venit la Primarie cu autobuzul, a decis ca de acum inainte, sa faca acelasi lucru macar o data pe saptamana, ca sa vada personal in ce conditii calatoresc brailenii: ”Deja am primit mai multe ecouri ale deplasarii mele cu autobuzul de zilele trecute. Am omis atunci sa va spun ca era destul de cald in autobuz, dar in rest, toate celelalte erau in regula. Am avut o discutie cu domnul Sandulescu (Cornel Sandulescu, directorul „Braicar” – n.r.), pentru a repara toate autobuzele cu instalatie de aer conditionat. Astazi mai sunt doar 4, dintre cele care au fost dotate din constructie cu instalatie de aer conditionat, care urmeaza sa fie reparate la sosirea pieselor respective. Din pacate, pentru cele cumparate mai demult, care nu au in dotare astfel de instalatii, nu cred ca o sa cumparam in perioada urmatoare aparate de acest tip, deoarece dostul pentru adaptarea si montarea instalatiilor respective se duce la 15.000 de euro. Este un cost exagerat. Am semnat insa documentele pentru procedura de achizitie a unui numar de 5 noi autobuze in toamna acestui an, autobuze de mica si medie capacitate, urmand ca in 2017 sa continuam cu achizitia altor 10 autobuze.

In perioada urmatoare imi voi face o regula sa vin la serviciu o data sau de doua ori pe saptamana cu mijloacele de transport in comun, tocmai pentru a vedea aceste aspecte legate de transportul in comun”.

Indemnat sa mai circule si pe alte trasee cu autobuzul, nu numai pe linia 10, pe care, in general, sunt folosite autobuze mai bune, edilul sef a spus: “Eu am venit cu autobuzul 10 din zona in care locuiesc, dar va spun ca o sa merg prin oras si pe alte trasee”.