Dragomir: Ma gandesc ca firmele care nu finalizeaza la timp lucrarile sa fie depunctate la licitatiile urmatoare

P1180073

Primarul Brailei, Marian Dragomir, ia in calcul posibilitatea de a sanctiona firmele care isi asuma prin contract un anumit termen pentru finalizarea lucrarilor pe care le realizeaza avand ca beneficiar Municipalitatea, dar care nu respecta termenele respective. Dragomir se gandeste la o reducere a punctajului pe care il primesc aceste firme la licitatiile ulterioare la care se prezinta, astfel incat sa le scada sansele de a castiga noi lucrari, daca au dovedit ca nu sunt capabile sa se incadreze in prevederile contractuale.

Primarul a declarat astazi ca are in vedere astfel de sanctiuni si pentru proiectantii care fac greseli majore, ce duc la intarzieri mari in finalizarea unor investitii: “Eu ma gandesc foarte serios ca in viitor, societatile care participa la licitatii, le adjudeca, dar nu finalizeaza la timp lucrarile, sa <<beneficieze>> de o diminuare a punctajului la licitatii, astfel incat sa nu mai avem astfel de situatii. Mai exact, societatile respective sa poata fi depunctate la alte licitatii. Ele au posibiltatea sa se incadreze in termene, sau nu.

La fel, aceeasi discutie poate fi valabila si pentru proiectantii care gresesc din ce in ce mai mult si ajungem si din vina lor, uneori, in astfel de situatii dificile. Si ma refer la situatia de la Teatrul <<Maria Filotti>>”.