Marian Ion: Primaria Braila si CLM nu au o pagina de Facebook, desi vedem ca Facebook-ul incepe sa transmita cu viteza ideile

P1180095

Fostul arhitect sef al Brailei, Marian Ion, unul dintre initiatorii proiectului ce vizeaza infiintarea “Consiliului Local Civic” sau “Consiliului Local Cetatenesc”, declara ca aceasta structura paralela, care se doreste a fi un Consiliu Local Municipal “din umbra”, isi propune sa ofere o cale prin care cetateanul de rand isi poate face cunoscute dorintele, ideile, sugestiile, dar si nemultumirile, astfel incat autoritatile sa le ia cu adevarat in seama. Marian Ion a explicat ca pana acum, Primaria si Consiliul Local Municipal nu au fost foarte receptive in acest sens, iar comunicarea cu cetatenii a lasat de dorit, dovada ca nici Primaria Braila si nici CLM nu au o pagina de facebook, prin care contactul cu cetatenii sa se realizeze rapid si nemijlocit: “Ideea acestui Consiliu Civic este sa se incerce o formula de comunicare pe care, daca functioneaza, sa o poata adopta si Consiliul Local Municipal. De exemplu, CLM Braila nu are o pagina de Facebook. Vedem totusi ca Facebook-ul incepe sa transmita cu alta viteza ideile. Noi dorim sa avem pagina a CLC care sa atraga cat mai multe dezbateri. E adevarat ca pentru asta ar insemna sa ai un om pe care sa-l tii blocat doar pentru aceasta activitate. Primaria are o capacitate mai mare de a aloca un om care sa se ocupe de o pagina de Facebook a Primariei si a Consiliul Local Municipal.

Sunt mai multe forme de comunicare pe inca nu le exprimenteaza Primaria. Noi speram ca schimbandu-se conducerea  Primariei, noua generatie este mult mai deschisa catre aceste mijloace de comunicare”.

Amintim ca in viziunea initiatorilor, ideile si proiectele CLC vor fi transmise in Consiliul Local Municipal prin vocea consilierului independent Lucian Caprariu.