Puisor, vezi ca te tragi singur in teapa!

puisor5

A fost odata ca niciodata un puisor care era senator. Puisorul credea ca in aceasta calitate, poate sa faca de toate in gospodaria in care-si avea cosmelia si cum era mai libertin din fire si mai putin profund in gandire, ce prindea, tepuia. Ne referim la intelegerile care se fac intre vietuitoarele dintr-o gospodarie, care, ca intr-o fratie, colaboreaza intre ele si se-ajuta cu toate cele pe probleme de-ale gurii si agriculturii, dar nu numai. Ei, si dintre tovarasii astia din gospodarie, Puisorul ii baga pe multi in vrie, fiindca ei nu se asteptau ca dupa ce-i faceau un serviciu, sa inregistreze-n contabilitate un prejudiciu. Dar se-ntampla destul de des asa ceva, fiindca Puisorul, in loc de plata le arata un deget, stiti voi care, si-si vedea de treaba lui cu nepasare. Acum, cand era vorba de doua fire, doua paie, nu sarea nimeni la bataie cu Puisorul care le dadea teapa, dar cand era vorba de miliarde (de paie) – cum a fost la unii -, atunci Puisorul chiar ca o facea de oaie!

Dar ca sa continuam povestea noastra, la un moment dat, Puisorul a simtit ca de statutul de senator peste felurite vietuitoare nu mai e satisfacut, parca mai mult ar fi facut – ar fi preferat sa se concentreze pe neamul lui pasaresc, pe care sa-l ajute sa duca un trai mai omenesc. (Am zice ca voia sa faca sa curga lapte si miere, insa specia lui, cu astfel de hrana, piere) Asa ca la prima ocazie, cand s-au facut alegeri in randul pasaretului din ograda, el a candidat cu fruntea sus, convins ca vremea vechiului sef a apus. Puisorul si-a facut campanie cu zarva mare, ca sa-si convinga alegatorii ca e cel mai tare, si daca pe colaboratorii lui ii auzeai, victoria era garantata, asa ziceai! Rezultatul a fost tragic pentru Puisor: dupa alegeri, s-a simtit de parca-ar fi fost calcat de tractor, fiindca de-acolo sus, de unde ii spuneau unii ca este, a dat cu fundul de pamant, cand s-a trezit din poveste!

Acum, pe mine istoria asta ma lasa rece, fiindca e cert ca Puisorului ii va trece, mai ales ca el sustine ca nu a fost o corvoada, ci doar a vazut de cat de sus poate sa cada, fara sa i se intample nimic – si cica a fost un mizilic… Problema cea mare vine din faptul ca Puisorul – care zice ca experienta a fost un succes, chiar daca nu a fost ales -, a lasat in urma lui multe datorii pe care nu pare sa intentioneze a le plati. Si fiindca datoriile au fost facute pe seama intregului neam pasaresc, problema e ca unii le fac, si altii le platesc. Fiindca in mintea lui cea putina, nu s-a gandit ca iar vin alegeri in gradina si cei carora le-a tras o data teapa n-o sa mai vrea sa auda de gasca lui toata!

Aceasta este doar o poveste bizara, care n-are nimic in comun cu viata reala, fiindca o vietuitoare normala la cap si la picioare nu s-ar preta la un astfel de joc de glezne cu efecte fatale!