Chiriac: Directorii CJ care nu-si asuma semnatura in domeniile de care raspund vor pleca

P1120402

Noul presedinte al Consiliului Judetean Braila, Iulian Chiriac, are de gand sa faca anumite schimbri in organigrama institutiei, dar si in modul in care se va lucra in CJ, de acum inainte. Chiriac este constient ca in ultimii circa 2 ani, dupa descinderile DNA din CJ, functionarii s-au ferit sa mai semneze documente, de teama sa nu li se intample si lor ceva, insa, pe de alta parte, nu este dispus sa accepte ca anumite lucrari sau proceduri sa fie intarziate din cauza ca un angajat sau altul nu vrea sa-si asume raspunderea de a lua o decizie. Noul sef al judetului a declarat astazi ca fiecare director are responsabilitati prin fisa postului, iar daca nu este dispus sa si le asume si sa semneze, isi va pierde postul: “La inceput, nu am sesizat aceasta atitudine, de a se feri sa semneze, dar pe parcurs va spun ca o sa mearga in acelasi ritm. Tocmai de acea m-am gandit foarte serios si cat de curand o sa schimbam putin partea de organigrama si Regulamentul de organizare si functionare a CJ, astfel incat toti directorii, prin fisele de post, sa-si asume functia, pentru ca sunt niste posturi serioase, au venit la concurs, si le-au asumat – sa raspunda pentru lucrarile pe care le fac.

Aceleasi asumari vreau sa le dau si vicepresedintilor, pe domeniile pe care le vor pastori – acum le-am dat prin decizie, dar prin noua organigrama, fiecare va raspunde de domeniul pe care il va pastori sau de care va fi responsabil, astfel incat toate deciziile si tot ce se va intampla pe partea de licitatii, de patrimoniu, etc, sa fie cat mai transparent, oamenii sa stie ce au de facut in momentul cand semneaza si sa aiba totul o finalitate, nu ca in trecut, doar un om sa hotarasca ce se  intampla cu respectivul obiectiv sau cu respectivul contract.

In cazul in care ei nu vor fi dispusi sa-si asume niste semnaturi pe niste proiecte, vor pleca. Pur si simplu vor pleca. Nu-ti asumi raspunderea, conform fisei de post, exista legislatie, exista Regulament, Comisia de disciplina… Pai atunci de ce mai vine pe postul respectiv?!”.