Consilierul judetean Danut Lungu: Nu trebuia acordata gratuitate pe mijloacele de transport pensionarilor, ci elevilor

P1060755

Consilierul judetean Danut Lungu (PNL) nu este de acord cu decizia luata ieri in CLM, legat de majorarea nivelului venitului maxim pana la care pensionarii  braileni pot beneficia de gratuitate pe transportul in comun. Mai exact, CLM a  decis cu majoritate de voturi ca incepand din luna august, pensionarii care au  venituri de pana la 1.100 lei sa beneficieze de un abonament gratuit pe autobuz sau tramvai, in conditiile in care pana acum, venitul maxim era de 1.000 lei.

Liberalul este insa de parere ca decizia respectiva a fost una discriminatorie si populista si spune ca ar fi fost mai bine ca pensionarii sa beneficieze doar de o reducere cu 50% a costului abonamentului, iar gratuitatea sa se dea pentru elevi: “Dupa cum am mai spus, dupa cum am vorbit si cu colegii mei,chiar daca voi atrage antipatia unora, eu cred ca acest proiect de hotarare, de acordare de gratuitate pe mijloacele de transport in comun pensionarilor care au un venit sub 1100 lei lunar este un proiect discriminatoriu si populist care favorizeaza numai o parte a unei categorii sociale (pensionari).De ce numai aceasta categorie(pensionari care au venituri pana in 1100 de lei) din comunitate poate beneficia de aceasta gratuitate?De ce ceilalti pensionari (venituri mai mari de 1100) beneficiaza de o reducere de 50%. In ce baza si pe ce criterii s-au acordat aceste facilitati? Pensionarii care au un venit peste 1100 de lei reprezinta o categorie defavorizata de au aceste facilitati ? Ce facem cu acei cetateni care au un salariu mai mic de 1100 de lei ?Ei de ce nu sunt o categorie defavorizata ? Ei de ce nu pot beneficia de aceasta facilitate sustinuta din impozite si taxe platite de toti cetatenii Brailei ?
Eu cred ca ar fi fost mult mai benefic pentru cetateni daca toti copii scolari ar fi beneficiat de aceasta gratuitate. Parintilor le-ar fi mai usor dpdv financiar (un elev cheltuieste numai pe transport :dus-intors 3 lei ori 20 zile de scoala pe luna=60 de lei pe luna).Daca munceste un singur membru al familiei pe un salariu minim pe economie, daca au doi copii la scoala, suma de 60 de lei este mare in functie de venitul familiar.Cred ca se mai incuraja si prezenta la scoala. Mai cred ca oricare bunic ar fi renuntat la aceasta gratuitate in favoarea nepotilor.
Mai cred, ca o reducere de 50% la contravaloarea abonamentului pentru pensionarii care au un venit pana in 1100 de lei, era o masura onorabila si mai usor sustenabila”.