Dragomir: Vom aduce la Braila o trupa de teatru cunoscuta, cu un spectacol in aer liber, ca sa se vada ca se poate

P1180076

Primarul Brailei, Marian Dragomir, declara ca nu va renunta la ideea de a organiza spectacole de teatru in aer liber, indiferent ca exista unii sau altii care „s-au inflamat” si contesta in termeni duri aceasta intitiativa. Marian Dragomir a mai spus ca cei care considera este jignitor pentru actori sa iasa sa joace in aer liber ar trebui sa-si aminteasca faptul ca “teatrul s-a nascut in strada” si ca in ceea ce-i priveste direct pe actorii braileni, acestia ar trebui sa-si aminteasca faptul ca sunt platiti din banul public: “Am vazut, s-au inflamat un pic spiritele pe aici, dar eu am cautat sa pastrez un ton decent, pentru ca teatrul s-a nascut in strada. Exista orase care fac si astazi teatru in strada si nu putem uita festivalul de la Sibiu, nu putem sa uitam nici ca actorii din Braila sunt platiti din bani publici, pentru ca Primaria aloca bani catre Teatrul <<Maria Filotti>>.

M-am gandit ca la Zilele municipiului Braila sa invitam o trupa de teatru de la nivel national foarte cunoscuta, suntem in discutii deja,  pentru a putea da exemple ca sa poate, ca sunt actori care isi doresc sa joace oriunde pentru a face teatru, pentru a face spectacol”.

Amintim ca edilul sef a anuntat ca isi doreste ca in toamna, actorii Teatrului „Maria Filotti” si cei ai Teatrului de papusi „Carabus”  sa prezinte mici spectacole in aer liber, pe faleza si in Parcul Monument, iar declaratia sa a starnit discutii aprinse in mediul online.