Amenzi de peste 78.000 lei, aplicate de Garda de Mediu Braila, in perioada aprilie-iunie

gnm

In cel de-al doilea trimestru al acestui an, Comisariatul Judetean Braila al Garzii Nationale de Mediu (GNM-CJ Braila) a efectuat un numar de 225 de inspectii, dintre care 83 au fost inspectii  neplanificate.  In urma acestor controale, au fost aplicate 6 amenzi, in valoare totala de 78.100 lei. Cea mai mare sanctiune contraventionala aplicata de comisarii CGM-CJ Braila a fost in valoare de 50.000 lei si a fost data unei societati pentru nerespectarea obligatiilor stabilite in autorizatia de mediu. O alta amenda, de 20.000 lei, s-a aplicat unei firme care a abandonat deseuri de ambalaje provenite de la produse pentru protectia plantelor.

Principalele probleme depistate in urma verificarilor amintite s-au referit la parcarea autoturismelor in zone impadurite, in timpul activitatilor de picnic, afectarea unor terenuri agricole prin deversari de ape uzate, executarea de lucrari fara acord de mediu, afectarea unor terenuri agricole prin deversari de reziduuri si deseuri.

De asemenea, in perioada mentionata s-au mai dat 8 avertismente, pentru nereguli mai putin grave.

In plus, in perioada aprilie-iunie 2016, comisarii Garzii de Mediu Braila au verificat un numar de 24 de reclamatii, care au vizat, printre altele, disconfortul generat de cresterea animalelor, afectarea vegetatiei prin aplicarea de tratamente cu produse pentru protectia plantelor, depozitarea deficitara a deseurilor, disconfortul cauzat de zgomotul generat de desfasurarea unor activitati, disconfortul generat de mirosurile emise in urma unor activitati, depozitarea unor deseuri de vata minerala, deversarea de ape uzate intr-un canal de epurare.