Botea: Canciu stie apartenenta politica a directorilor de scoli. El gestioneaza dosarele acestora de la ISJ, iar in ele scrie si din ce partid fac parte

P1080624

Consilierul judetean Viorel Botea (PMP), a declarat astazi pentru MD Press ca inspectorii scolari generali stiu care este apartenenta politica a directorilor unitatilor de invatamant din judetul lor, fiindca fiecare director isi intocmeste un dosar pe care il depune la ISJ si in care, printre altele, se afla si o declaratie privind apartenenta politica a persoanei in cauza. Botea, care a fost el insusi inspector scolar general al Brailei, considera ca nu este posibil ca in calitate de inspector scolar general sau de inspector scolar general adjunct, sa sustii ca nu ai idee care este apartenenta politica a directorilor, fiindca aceasta este declarata in scris, cand persoana preia conducerea unei unitati de invatamant. Botea a facut acest comentariu dupa ce zilele trecute, actualul inspector scolar general al Brailei, Catalin Canciu, sustinea in fata presei ca el nu stie care este apartenenta politica a directorilor de scoli pe care i-a pastrat sau pe care i-a numit in functii, ca nu i-a intrebat pe niciunul la ce partid este si nici nu are de unde sa afle astfel de informatii.

“Vreau sa va spun urmatorul lucru: conform Legii educatiei, inspectorul scolar general este acela care gestioneaza baza de date privind directorii unitatilor de invatamant. In dosarul pe care fiecare director trebuie sa-l aiba exista, printre altele, doua documente: unul prin care declari daca ai colaborat cu fosta Securitate si al doilea, legat de apartenenta politica a persoanei respective”, ne-a declarat fostul inspector scolar general.