Canciu: Din punctul meu de vedere, lista ALDE la alegerile locale a fost cea mai respectata lista

IMG_0234

Inspectorul scolar general adjunct al Brailei, Dan Gheorghita (ALDE), sustine ca numirile de directori din invatamantul local au fost facute fara sa se tina cont in vreun fel de apartenenta politica a persoanelor in cauza. Chiar daca a participat si el la luarea acestor decizii care au vizat, printre altele, si multe persoane care sunt membre ALDE si care au fost pastrate in functie pentru inca un an, sau au fost numite in functii de directori sau directori adjuncti, Gheorghita spune ca “ii stie pe membrii ALDE doar dupa ora 16,30” , adica in afara orelor de program de la ISJ.

Mai mult, Gheorghita a afirmat astazi ca din lista prezentata de MD Press, cu directori si directori adjuncti despre care am cerut lamuriri daca sunt sau nu membri ALDE, “multi nu sunt membri”.

I-am solicitat acestuia sa ne spuna nume cu nume care este membru ALDE si care nu, insa Gheorghita ne-a raspuns ca nu-i cunoaste pe toti membrii ALDE Braila si deci, nu poate sa faca acest lucru.

Inspectorul scolar general a intervenit precizand ca oricum, in opinia sa, lista ALDE la alegerile locale “a fost cea mai respectata lista, pentru ca sunt foarte multi oameni ai scolii. Haideti sa vedem, sa comparam cu celelalte liste si sa vedem! Au fost profesori care ar putea ajuta invatamantul – si o spun cu toata responsabilitatea. E problema lor ca candideaza, e problema lor ca sunt membri de partid.

Inca o data: ingerinta politica venea atunci cand eu as fi primit liste de la partide si in baza acelor liste as fi facut numirile”.

Declaratiile celor doi sefi si ISJ Braila, aici: