Canciu: Sa spui ca primariile nu au posibilitatea legala sa plateasca paznici pentru scoli este cel mai politizat raspuns!

P1110471

Inspectorul scolar general al Brailei, Catalin Canciu, considera ca este „vital” sa se asigure in toate scolile siguranta elevilor, pe perioada cursurilor. El are in vedere in primul rand sistemele de monitorizare video in scoli, care, in opinia sa, ar trebui instalate in toate unitatile de invatamant, pe cheltuiala primariilor: “Acum, cu siguranta ca toate modalitatile de supraveghere a activitatii elevilor sunt bune. In primul si in primul rand, monitorizarea audio-video – stiti, cand exista un Big Brother, toata lumea se codeste, se fereste, se cenzureaza. Asta ar trebui facut in fiecare scoala, in primul rand incepand de la licee, toate liceele, si continuand pana la gradinita; la gradinita, in special in spatiul din afara. Si in mediul rural la fel, pentru ca si in mediul rural sa stiti ca emanciparea a inceput sa apara”.

In ceea ce priveste paznicii, seful ISJ spune ca scolile de cele mai multe ori nu pot plati un angajat propriu care sa se ocupe de paza, insa exista alte forme, precum ar fi angajarea unei firme specializate. Si la acest capitol, Canciu este de parere ca e de datoria autoritatilor locale, adica a primariilor, sa asigure sumele necesare pentru plata paznicilor de la scoli.

Informat ca potrivit fostului primar al municipiului, Aurel Simionescu, in conformitate cu legea, primariile nu pot aloca scolilor sume separate de bugetul care li se acorda unitatilor de invatamant, an de an, si ca e treaba directorilor de scoli sa se gospodareasca in asa fel, incat sa aiba si bani pentru paza, Canciu a fost amuzat: “Asta este cel mai politizat raspuns! Cu siguranta ca daca ar avea bani, directorul de scoli ar spune <<Hai sa dau si o tencuiala, hai sa schimb si mobilierul, hai sa schimb si parchetul, hai sa pun si 2 gardieni!>>. Eu va spun asta cu certitudine”.

Pana una-alta, inspectorul scolar general este multumit ca se colaboreaza bine cu politistii si jandarmii, care patruleaza periodic in zona scolilor: