Canciu: Sorinel Emil Meca a fost o catastrofa, ca director la LPS. Anilena Anton va fi un director super

P1110916

Inspectorul scolar general al Brailei, Catalin Canciu (foto), declara ca fostul director al Liceului cu Program Sportiv, Sorinel Emil Meca, a fost o “catastrofa” ca manager. Canciu a explicat in cadrul unei conferinte de presa in ce context l-a schimbat din functie pe Meca si cum a ajuns pe Anilena Anton directoare, in locul acestuia: “Haideti sa va povestesc de Anilena. Va spun cu mana pe inima, va fi un director super!

La momentul respectiv, am pus umarul ca lumea pentru domnul Meca. Domnul Meca s-a dovedit a fi o catastrofa. Si dvs aveti informatii la fel de multe ca si mine, a fost o catastrofa!

Si haideti sa va spun ce m-a determinat sa luam hotararea sa il demitem, sa nu-l lasam pana la sfarsitul anului. Primesc o informatie ca in ultima saptamana de scoala, la o clasa, o doamna invatatoare nu este la ore. Ca domnul director i-a dat concediu. Este ilegal in sistemul de invatamant, atata timp cat este scoala, ca un profesor sa intre in concediu! Lucrul asta a pus capac la managementul de … nu stiu, de 6 ani, de 5 ani al domnului Meca.

Cred ca am vorbit anul trecut si in cursul acestui an cu peste 10 profesori si nimeni nu si-a asumat aceasta functie de director, mai ales ca nu e usor, e un colectiv greu, este unul dintre cele mai grele licee. Am vorbit inainte de doamna Anilena cred ca cu 3 profesori si au spus <<Nu, nu mai intereseaza, ma intereseaza performanta>> – ca am zis ca problemele sunt la profesorii de sporturi colective si am spus nu, haideti sa gasim la atletism, ca acolo sunt si rezultatele cele mai bune. Si hai sa-i luam la rand. Am vorbit cu 3 dintre ei si doamna Anilena a spus <<Da>>. Eu va spun sincer ca m-am bucurat, ca am zis <<Gata, de maine ii si facem numirea!>>.  Vad ca doamna Anilena a intrat in problema, la ora actuala, mai serios decat ma asteptam. Si cred ca va fi bine”.