Canciu: Stiam cum s-au facut numirile de directori, eram inspector scolar. Am tacut pentru ca-mi pierdeam postul. Am si eu familie. Ce, o fac pe revolutionarul?

???????????????????????????????

Inspectorul scolar general al Brailei, Catalin Canciu, a declarat astazi ca ii va solicita co-presedintelui ALDE Braila, Daniela Radulescu, sa publice lista directorilor de scoli care sunt membri ALDE, astfel incat sa se stie clar care este situatia, din acest punct de vedere. Catalin Canciu spune insa ca daca s-ar verifica si care este numarul directorilor din alte partide, “o sa ne ingrozim”: “Aveti idee de celelalte partide, cati membri ai lor sunt directori? Haideti sa vedeti informatiile de la alte partide si o sa vedeti ca o sa va ingroziti, pentru ca sunt membri intr-un numar mare”.

Intrebat in acest context care este partidul care are cei mai multi directori, Canciu a raspuns: “Eu nu pot sa stiu. Informatiile pe care le am eu nu vi le pot face publice, pentru ca asa este normal. Am spus si va rog frumos sa retineti: cer, rog partidele sa faca publice listele cu directorii care sunt membri de partid. Si am incheiat discutia! Si sa vedem cine sta cel mai bine si cine sta cel mai rau. Va aduc aminte ca in 2012 s-au schimbat aproape 70 de directori si nu s-a facut atata tevatura. Astazi vorbim de 12 schimbari ale ISJ, pe care eu nu mi le-am mai asumat, 12 nume, 12 directori pe care eu i-am schimbat. Ceilalti 21 nu au mai dorit sa fie directori”.

In contextul in care Canciu a recunoscut ca a fost 10 ani inspector scolar si ca stia din interior cum se fac schimbarile si numirile de directori pe banda rulanta, in baza indicatiilor de la partid, l-am intrebat de ce nu a spus chiar el aceste adevaruri, avand in vedere ca sunt lucruri ilegale, dupa cum singur recunostea. Seful ISJ a explicat ca nu voia sa-si piarda postul de inspector scolar, asa ca a tacut, fiindca nu era cazul „sa o faca pe revolutionarul”: “Era foarte simplu, si eu eram numit, daca spuneam ceva, a doua zi plecam de aici. Intotdeauna maieul este mai … am si eu familie, am… da? Ce, o fac pe revolutionarul? Acum a venit cineva sa spuna <<Da, mai, asta are dreptate, s-a politizat, haideti sa-l sprijinim in depolitizare>>? Sa-l spijinim pentru depolitizare, nu sa ascultam mesajele unor oameni care si-au facut ieri conturi (pe retele de socializare – n.r.)”.

Comentariile lui Catalin Canciu, aici: