Chiriac: E deficit mare de personal la UPU. Noi le oferim apartamente de serviciu medicilor care vor sa vina la Braila

P1190906

Presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac, declara ca la Unitatea de Primiri Urgente exista un mare deficit de personal, iar acest lucru face ca  in zilele mai aglomerate, pacientii sa astepte mult, pana sa fie consultati. Chiriac spune ca nu are putere de decizie in privinta angajarii de personal, dat fiind ca UPU este in directa subordine a Ministerului Sanatatii, insa face tot ce depinde de el, pentru ca Unitatea de Primiri Urgente din Braila sa devina atractiva pentru medicii interesati de acest domeniu. Mai exact, spune presedintele CJ, va pune la dispozitia medicilor din alte judete care vin aici, apartamente de serviciu noi, care se construiesc acum in imediata apropiere a Spitalului Judetean: “Problema este ca noi facem cerere la Ministerul Sanatatii, sa se angajeze personal la UPU, exista o procedura de parcurs si stiti ca nu doar in cazul Brailei, peste tot in tara, vin medici rezidenti pe post, dupa care pleaca in strainatate.

Eu am fost ieri la cele 31 de apartamente care sunt pentru specialisti, a venit si directorul ANL si am avut o discutie foarte serioasa cu constructorul, care este putin in urma cu lucrarile, pentru ca aceste apartamente pot fi o facilitate care sa atraga medicii la Braila. Apartamentele sunt foarte frumoase, cu 2 sau 3 camere si ei se pot muta acolo, fiind si foarte aproape de spital. Lucrarile sunt in curs de desfasurare, e un program desfasurat prin ANL, la urma ele vor fi predate CJ si am vrut sa discut cu directorul ANL si cu constructor, astfel incat sa urgentam lucrurile. Apartamentele ar trebui sa fie finalizate in noiembrie, dar ma indoiesc; daca le-am avea finalizate macar in primavara anului viitor, ar fi bine…

Eu am vorbit cu domnul manager Iugulescu si din cate mi-a spus, in momentul de fata sunt vreo 6-8 medici care au cereri facute, pentru a veni. I-am cerut sa regandeasca acest sistem si mi-as dori ca in momentul in care vor fi gata, sa avem o incarcare de 60-70% pe acele apartamente”.

Seful judetului a precizat ca ia in calcul si varianta acordarii de stimulente financiare de la bugetul local, acelor medici care fac performanta, astfel incat sa-i determine sa vina, sau sa ramana in Braila.