Chiriac: O sa verific personal calitatea produselor livrate in scoli, in cadrul Programului Lapte-corn

toxiinfectie-alimentara-negresti-oas

Presedintele Consiliului Judetean Braila, Iulian Chiriac, declara ca are de gand sa se implice personal in verificarea modului in care se deruleaza contractele incheiate de institutia sa pe bani publici, indiferent in ce domeniu sunt acestea. El a precizat astazi ca va verifica in teren totul, de la  modul in care se fac reparatiile drumurilor, pana la calitatea produselor oferite elevilor, in cadrul Programului Lapte-corn: “Intentionez sa ma implic pe toate contractele adjudecate de CJ – si aici nu ma refer numai la Lapte-corn, ci si la asfaltarea drumurilor, si la alte contracte care sunt pe bani publici.

Am citit in presa ca uneori, calitatea produselor lapte-corn nu a fost buna. Eu sper ca de acum incolo, sa punem mai mult accent pe calitate si mai putin pe faptul ca demaram un program national. Nu ar fi rau ca directorii de scoli sa ne informeze daca apar probleme pe acest segment, toate informatiile care vin din exterior privind calitatea produselor alimentare ar fi benefice, astfel incat sa stim si sa notificam firma respectiva asupra acestor probleme”.

Cat despre o posibila informare pe care ar putea-o face Inspectoratul Scolar, periodic, cu privire la calitatea produselor alimentare livrate in scoli prin Programul Lapte-corn, seful judetului a spus ca prefera sa se ocupe CJ de verificarile respective: “E mai bine sa verificam noi, informarile se pot face pe hartie si nu stiu daca acei oameni ajung pe teren sau nu ajung pe teren. Noi ne-am dori ca elevii sa manance produse  de calitate si sanatoase”.