Chiriac: Reliana Bogdan nu ia in prezent niciun salariu si nici nu va lua, pana nu stabilim obiective clare, pentru a-i putea evalua activitatea

P1150138

Presedintele Consiliului Judetean Braila, Iulian Chiriac, declara ca Reliana Bogdan (foto) i-a prezentat recent cateva idei cu privire la ce s-ar putea face pentru promovarea turismului local, prin intermediul firmei “Rocreativ”, pe care, teoretic, o va conduce si in urmatorii 4 ani. Chiriac sustine ca unele dintre ideile respective sunt interesante, insa deocamdata, Bogdan nu a venit cu o lista de obiective clare si masurabile, care pot sta la baza evaluarii activitatii sale: “Sunt si lucruri interesate, dar ele trebuie asumate, pana la urma. Unul dintre acestea este asumarea unor trasee turistice in judetul Braila, astfel incat sa incercam sa atragem cat mai multi turisti. Nu stiu inca ce trasee vor fi, dansa trebuie sa se gandeasca foarte bine, eu i-am spus sa-mi dea niste obiective cuantificabile si masurabile, astfel incat sa putem sa facem evaluarea activitatii sale la 6 luni si la un an de zile, asa cum ne dorim. Nu vreau sa fac eu evaluarea, o vor face directori din cadrul Consiliului Judetean, dar trebuie sa-i putem masura munca, astfel incat sa stim efectiv incotro mergem.

Mai sunt si alte idei legate de nava Ovidiu, de Hotelul Tineretului – intr-adevar, sunt obiective care ne pot ajuta si ne pot aduce plusvaloare. Incercam sa realizam pe proiecte europene reabilitarea Spitalului Judetean,  Palatul Administrativ intra pe finantare si o sa vedem daca putem sa facem si reabilitarea Hotelului Tineretului si inca vreo 2-3 obiective”.

Chiriac a mai precizat ca desi, teoretic, Reliana Bogdan este administratorul firmei  SC “Rocreativ” Trade SRL – asa cum a decis plenul CJ -, practic, aceasta nu ia niciun salariu in prezent, fiindca inca nu s-a semnat contractul de mandat intre CJ si Bogdan. Seful judetului a precizat ca nici nu va semna acest contract, pana cand Bogdan nu vine cu o lista de obiective concrete, care sa fie prevazute in documentul respectiv si pe care sa si le asume, asa cum isi va asuma si consecintele, in caz ca nu indeplineste aceste obiective: “Ea in momentul de fata nu ia salariu, pentru ca nu i-am semnat prelungirea contractului de munca. Intai sa aiba niste obiective foarte clare, dupa care vom semna acest contract de mandat. Nu ia salariu de cand i s-a incheiat contractul anterior, adica de luna trecuta”.

Amintim ca Reliana Bogdan a incasat mai bine de doi ani de zile salariu de director – timp in care firma “Rocreativ”, a Consiliului Judetean, nu a avut nicio activitate si niciun leu incasari -, fara ca acest lucru sa-i deranjeze in vreun fel pe fostii presedinti ai CJ Braila Gheorghe Bunea Stancu (PSD), Viorel Mortu (PSD) si Ionel Epureanu (PSD). Mai mult, dupa ce Reliana Bogdan s-a dovedit atat de “buna” in postul in care a fost plantata de Bunea Stancu, fostul Consiliu Judetean a aprobat ca aceasta sa ramana in fruntea “Rocreativ” pentru inca un mandat, ba chiar a marit perioada mandatului de la 2 ani, la 4 ani.