Chiru: Boboc a fost fitilit in campania electorala, pana l-au adus la disperare

P1120552

Presedintele PNTCD Braila, Gheorghe Chiru (foto), este de parere ca la ora actuala, fostul presedinte al organizatiei judetene PNL, Catalin Boboc, nu mai este decat o “trista amintire” pentru politica locala, dupa rezultatul obtinut la alegerile locale si dupa demisia sa din functie.

Chiru apreciaza ca Boboc a fost “fitilit” in campania electorala de cei din echipa sa, care i-au spus ca va castiga si i-au prezentat niste sondaje complet nerealiste, pe care liderul liberal le-a luat de bune: “A gresit si Carligea (Florin Carligea, propunerea PNL pentru functia de pesedine CJ Braila – n.r.) si toata lumea de langa el, aia 2-3 pe care-i are in anturaj si au fitilit efectiv PNL-ul ala pana i-a adus pe astia la disperare, inclusiv pe Boboc. Au spus tot felul de chestii, i-au facut niste socoteli pe care numai la ei le vezi, nicaieri in politica nu le vezi, de asa natura, incat asta sa creada ca nu iese primar decat in varianta  lor. Dar aritmetica in politica nu e aia. In politica sunt socoteli clare si a lor era una pe care a gasit-o o minte slaba  si a prins. Iar Boboc e o trista amintire acum. Poate ca o sa mai iasa vreodata presedinte sau senator, dar n-o sa mai fie presedinte la organizatia judeteana, ceea ce e cu totul altceva.

Eu n-am nimic cu el, e un tip care are niste calitati native, de a fi un foarte bun orator, prin prezenta fizica putea crea sentimentul ca e un reprezentant al unei generatii, cu carisma, dar arzand etapele si fiind in scurt timp in varful piramidei politice, ceea ce i-a lipsit a fost ceea ce putea sa acumuleze facand politica de jos si sus. Experienta si viziunea si puterea de a o lua de la capat ti-o da efectiv munca de zi cu zi in partid, pornind de jos. El n-a pornit de jos, el a ajuns direct sus”.

Amintim ca Gheorghe Chiru, care a candidat si el la Primarie, a fost ultimul in clasamentul final, dupa alegeri, obtinand doar 401 voturi, in conditiile in care cel pe care-l analizeaza, Catalin Boboc, a adunat 11.835 voturi.