Clotilde Armand: Braila este un oras foarte frumos, dar este lasat in paragina

IMG_0170

“Braila este un oras foarte frumos, bogat in istorie, dar este lasat in paragina. Centrul istoric trebuie renovat” – este opinia liderului Uniunii Salvati Romania (USR), Clotilde Armand, care s-a aflat astazi in orasul nostru, pentru a se intalni cu simpatizantii partidului sau. Clotilde Armand a povestit ca a venit pentru prima oara la Braila anul trecut, cand a stat 4 zile aici, insotindu-si copilul, care participa la olimpiada nationala de fizica. Ea a avut timp sa viziteze orasul, sa se plimbe pe strazile din centrul vechi, sa vada cladirile istorice, dar si starea de ruina in care au ajuns acestea: “M-am plimbat prin centrul orasului, mi s-a parut foarte frumos, am fost si la mall si sincer, m-am gandit: <<Oh, daca toti banii care s-au investit in acest mall ar fi fost investiti in renovarea centrului istoric, ar fi fost un pic altfel!>>. Am cautat un cinema in centru si am aterizat si eu la mall…

Mi s-a parut un oras foarte frumos, care merita sa fie vizitat si care are nevoie de un impuls economic, clar. Braila mi s-a parut un oras care este simbolic pentru Romania, adica un oras istoric, un oras care are multe atuuri si care este… nu vrea sa va sochez… este lasat in paragina.

Si atunci cand am venit eu, erau aici toti olimpicii din fizica din Romania, copii foarte buni, foarte talentati – din care face parte si copilul meu, cred ca a ajuns atunci numarul 10 national. Deci este un contrast, multe resurse si intelectuale si resurse naturale, dar aceste resurse trebuie puse in miscare, ca sa reconstruim”.

Mai multe despre modul in care vede Clotilde Armand reconstructia Romaniei, aici: