Cortez: Boboc a crezut ca putem sa fotografiem o groapa, s-o punem pe Facebook si sa castigam alegerile

P1190813

Presedintele PNL Braila, Vasile Cortez, considera ca rezultatul extrem de slab obtinut in alegeri de candidatul liberal la Primaria municipiului, Catalin Boboc, a avut drept principala cauza faptul ca acesta si-a conceput extrem de prost strategia de campanie. Cortez a vorbit astazi cu o ironie evidenta despre asa-zisul concept de “campanie moderna” pe care a mizat Boboc, lasand sa se inteleaga ca acesta a fost convins ca daca este extrem de activ si de critic pe retelele de socializare, este ca si castigator.

Presedintele PNL a mai sugerat ca lui Boboc, care si-a asumat acest gen de campanie, i s-a spus de catre unii dintre colegi ca nu este cea mai buna idee, insa acesta a mers pe varianta lui pana la capat si a pierdut la diferenta mare de primul clasat: “Nu exista campanie electorala moderna si nu exista campanie electorala mai putin moderna. Nu exista nici in manualele noastre de politica asemenea lucruri. Exista o campanie electorala bine organizata si o campanie electorala muncita.

S-a folosit 30% din structura partidului. N-a fost folosita toata structura PNL la municipiu, crezand ca putem sa fotografiem o groapa, s-o punem pe Facebook si sa castigam alegerile de la municipiu. Nu s-a putut asa ceva. A vrut  <<o campanie moderna>>… Catalin Boboc si-a asumat candidatura si i s-a mai spus din cand in cand ca nu e bine ce face”.

Intrebat daca este de parere ca avand un alt candidat  al PNL la Primarie, PNL ar fi putut obtine un scor mai bun, Cortez a spus: “Da, erau oameni care puteau sa ia mai mult”.

Cat despre controversatul sondaj dat publicitatii in ultimele zile ale campaniei electorale, cand  Boboc se anunta drept castigator al alegerilor la Primarie, Vasile Cortez a lasat sa se inteleaga ca Boboc s-a ocupat si de aceasta chestiune doar cu cativa apropiati si nu le-a aratat colegilor decat un asa-zis rezultat final, fara alte detalii: “Eu nu cred intr-un sondaj care il plaseaza in luna februarie cu 18% si cand se termina alegerile, tot la 18%. Eu nu am putut sa vad asa ceva… Dar asta este; nu l-am vazut brut, nu ni l-a aratat, l-am vazut si eu acolo, intr-un telefon, 18% si dupa 5 luni de zile, acelasi 18%”.