Cortez: La parlamentare nu ne vor fi impusi de la centru candidati straini de judet si nici actuali parlamentari PNL braileni care nu sunt doriti

P1190793

Presedintele  PNL Braila, Vasile Cortez, sustine ca organizatia sa are mana libera de la centru pentru a-si desemna candidatii la alegerile parlamentare, fara nicio imixtiune de la Bucuresti. Cortez a explicat astazi ca atunci cand a acceptat sa preia conducerea filialei, a pus conducerii centrale doua conditii: una a fost sa nu se impuna candidati de la centru pe listele PNL Braila si a doua a fost sa nu fie impusi pe liste, pentru un al doilea mandat, niciunul dintre actualii parlamentari PNL de Braila, daca organizatia nu-i mai vrea: “Pana la sfarsitul lunii august vom avea stabiliti candidatii la parlamentare si vor fi votati in Biroul National PNL. Organismul de conducere al PNL Braila care ia aceasta decizie se va intani in aceasta luna si va voi aduce apoi la cunostinta candidatii care merg, ca propunere, pentru a obtine aprobarea Biroului National.

Cand m-a chemat doamna Alina Gorghiu (co-presedintele PNL – n.r.) sa iau in primire filiala, am pus doua conditii, una legata de candidatii trimisi de la nivel national si una legata de parlamentarii actuali ai PNL Braila, daca mai intra in vederile lor pentru o noua candidatura. M-a asigurat ca nu vor fi impusi de la centru candidati la alegerile parlamentare. Am intrebat daca are o viziune conducerea centrala a partidului in privinta lui Varga, a lui Boboc, a lui Mihai Danut, a lui Nazare si m-a asigurat clar ca nu ii impune, daca nu suntem de acord. Adica PNL Braila isi va desemna singur candidatii”.

Dat fiind ca din 4 in 4 ani se promite ca nu vor fi  impusi candidati de la centru, dupa care, de cele mai multe ori, pe ultima suta de metri, apar astfel de parasutati pe listele partidelor din Braila, l-am intrebat pe Cortez ce va face daca i se va impune, totusi, un candidat de la centru. Raspunsul a fost scurt: “Nu-l votez”.

Potrivit informatiilor din interior, de fapt, noua conducere PNL Braila a vrut sa se asigure ca pentru alegerile parlamentare, centrul nu va impune candidaturile lui Catalin Boboc, Alexandru Nazare si Mihai Danut.