Cortez: Sunt sanse mici sa candideze Boboc la parlamentare, pentru ca exista un disconfort total in randul electoratului si al membrilor de partid

P1100418

Noul presedinte PNL Braila, Vasile Cortez, este pus serios pe treaba: el a discutat deja cu cateva sute de membri ai organizatiei despre posibilii candidati ai partidului la alegerile parlamentare si le-a cerut acestora parerea, printre altele, si in legatura cu oportunitatea unei candidaturi a senatorului Catalin Boboc pentru un nou mandat. Vasile Cortez  (foto) a declarat pentru MD Press ca reactia celor cu care a discutat a fost clar impotriva unei noi candidaturi a fostului sef PNL Braila, Catalin Boboc, dupa ce acesta a fost  nevoit sa demisioneze tocmai fiindca a obtinut un scor foarte prost in iunie, in cursa pentru Primarie.

Teoretic, exista o decizie a conducerii centrale care interzice liberalilor care au candidat si au pierdut cu scoruri mici, sub cele ale partidului, sa mai candideze timp de 4 ani, insa liderul PNL local spune ca oricum, pentru el este clar ca o candidatura a lui Boboc in toamna nu ar fi oportuna:  “Suntem porniti in campanie, la asta muncesc de doua saptamani. In legatura cu decizia aceea privind membrii PNL care au pierdut alegerile, se va lua o hotarare la nivel central pe data de 10 august, dupa intalnirea cu cei din diaspora, dar sunt mici sansele ca domnul Boboc sa candideze. Mai multe va voi spune intr-o conferinta de presa, la finele saptamanii”.

Intrebat daca sunt sanse mici pentru ca nu mai vrea Boboc sa candideze la parlamentare, Cortez ne-a raspuns: “Nu, pentru ca exista un disconfort total in randul electoratului si al membrilor de partid”.

Chestionat daca la nivelul conducerii PNL Braila s-a discutat deja despre posibilii candidati, presedintele liberal ne-a  declarat: “Ii avem, discutam, vor fi candidati foarte buni. Am variante, m-am intalnit cu cel putin 700 de oameni in doua saptamani. La finele saptamanii, in conferinta de presa, voi da si niste amanunte legate de candidati”.