Danaila: Azi la Braila exista doua partide, PNL si PSD. Restul sunt catelusii PSD

P1120122

Consilierul judetean Alexandru Danaila (PNL) sustine ca de-a lungul timpului, PSD a incercat, fie direct, fie prin intermediari de la alte partide, sa slabeasca PNL-ul local. Danaila admite ca uneori, social-democratii au reusit acest lucru, dar spune asta s-a intamplat numai pentru ca liberalii au permis astfel de manevre murdare si au tolerat imixtiuni mai mult sau mai putin evidente, in treburile interne. Consilierul judetean a anuntat ca odata cu instalarea unei noi conduceri a organizatiei PNL Braila, nu vor mai fi tolerate asemenea jocuri politice care fac rau partidului si ca a trecut vremea cand PSD mai putea unelti impotriva PNL chiar din interiorul acestui partid.

In plus, Alexandru Danaila a mai comentat ca celelalte partide locale, care sunt “catelusii” PSD si care au fost asmutite asupra liberalilor, nu vor mai avea nici ele succes: “S-a incercat inainte de campania electorala, in perioada campaniei electorale, in trecut, s-au incercat tot felul de imixtiuni in activitatea interna a PNL. Inclusiv alte partide au incercat – bineinteles, sub coordonarea celor de la PSD. Atat PND, cat si PMP, cat si PMP, cat si Sergiu Diacomatu, cu totii au incercat din  rasputeri si pe toate canalele posibile sa obtina slabirea PNL din interior. Lucrul asta, partial, de-a lungul timpului, a fost posibil, doar pentru ca noi am permis, deci noi am fost cei care am manifestat oarecum slabiciune si am devenit vulnerabili. Ceea ce vreau sa spun tuturor celorlalte partide, in numele PNL Braila, este ca incepand de astazi, este sortita esecului orice incercare de a interveni in treburile interne ale partidului, de a hotari prin canale, de pe pozitii de forta, ca cine ramane in partid sa distruga pe unul sau pe altul, ca vor face negocieri si vor fi avantaje pentru partid daca ala pleaca sau daca vine unul, sau daca partidul ajunge pe mana altcuiva. PNL este o structura care functioneaza independent de orice influenta in exterior si asa va functiona de acum incolo. Nici PSD nu se va putea amesteca in treburile noastre interne, de azi inainte, desi a incercat acest lucru.

PSD a incercat in perioada asta sa gaseasca niste catelusi – pe care si i-a gasit – si sa-i asmuta din cand in cand pe PNL, ca sa facem liniste. Eu va spun ca lucrul asta nu va functiona. Azi pe scena politica braileana exista doua partide, PNL si PSD; atat, alte partide nu exista. Restul sunt pentru jocuri – exact asta sunt si exact pentru asta vor fi folosite aceste partide in perioada urmatoare. Cei cu care noi trebuie sa avem grija sunt cei de la PSD, iar daca mai pun pe noi catelusii din cand in cand, asta nu face decat sa confirme ceea ce spun eu”.