Danaila: Am propus achizitionarea de autobuze electrice, cu care toti brailenii sa circule gratis

P1100571

Consilierul judetean Alexandru Danaila (PNL) sustine ca Primaria trebuie sa elaboreze si sa prezinte public cat mai repede o strategie coerenta in domeniul transportului de calatori pe raza municipiului Braila. Danaila a declarat astazi ca in ultima vreme, Municipalitatea a tot luat masuri “pompieristice”, alocand fonduri firmei “Braicar” pentru achizitionarea de autobuze, fiindca aceasta nu poate face acoperi, cu actualul parc de masini, traseele la care renunta trasportatorii privati.

Consilierul liberal spune ca este firesc sa existe o strategie pe termen lung in acest domeniu, astfel incat atat <<Braicar>>, precum si firmele private, sa stie din timp ce le asteapta: “Trebuie sa anuntam care este strategia noastra privind transportul public local, astfel incat toti cei care sunt interesati sa participe la licitatii pentru trasee sa stie la ce sa se astepte, nu, la modul pompieristic, sa facem investitii astazi in <<Braicar>>, maine sa-i lasam sa circule cu maxi-taxi, poimaine sa inlocuim un traseu, ca nu mai vrea un privat sa-l opereze.

Avem tramvaie care au fost aduse sau n-au fost aduse, care functioneaza sau nu, avem linii de tramvai care astazi nu opereaza, avem costuri ridicate cu motorina, pentru ca tramvaiele nu merg, sunt multe chestiuni care trebuie prinse intr-o strategie”.

Danaila a vorbit astazi si despre o propunere a PNL privind achizitionarea de autobuze electrice, pe care toti calatorii sa circule gratis: “Noi am propus in campania electorala achizitionarea de autobuze electrice si oferirea de transport gratuit tuturor brailenilor, pe aceste mijloce de transport in comun. Este o chestiune care poate fi prinsa in strategie. Noi avem un inceput de strategie, iar daca PSD si actuala administratie nu vor face niciun pas in acest sens, vom propune noi in perioada urmatoare o strategie, pentru ca este important sa stim ce se va intampla cu orasul nostru si sa nu fie luate decizii in functie doar de anumite interese, sau de anumite informatii, trunchiate sau nu, de catre oamenii care au o anumita putere de decizie”.