Danaila: Seful CJ Braila face presiuni asupra subordonatilor, ca sa acopere lucruri necurate, astupand mizeria cu ceva care miroase frumos

P1110545

Consilierul judetean Alexandru Danaila (PNL) acuza noii sefi social-democrati ai administratiei brailene ca fac presiuni asupra functionarilor publici din diferite institutii, pentru a acoperi “mizeria” si a rezolva fara sa se afle niste problemele mari lasate de fostul sef al Consiliului Judetean, Gheorghe Bunea Stancu (PSD). Alexandru Danaila l-a nominalizat clar astazi pe noul presedinte CJ Braila, Iulian Chiriac (PSD), care a declarat in mai mult randuri ca directorii din Consiliul Judetean, dar si cel al Spitalul Judetean, daca nu tin pasul cu ritmul sau dinamic de lucru, vor fi nevoiti sa plece din functiile pe care le ocupa.

Consilierul liberal il avertizeaza pe Chiriac ca nu poate aborda activitatea in CJ intr-o maniera dictatoriala, fiindca subordonatii sai sunt functionari publici si nu pot fi dati afara cand vrea el: “Vorbesc despre amenintari la adresa angajatilor Consiliului Judetean si la adresa directorilor care nu fac asa, fac invers, ca <<cine nu se va alinia la strategia mea, va pleca>>. Trebuie sa fim mai atenti la modul in care se comunica, pentru ca oamenii care lucreaza in institutia Consiliului Judetean sunt functionari publici si au niste drepturi care trebuie respectate. Ei au mai trait intr-o perioada in care au facut ce le-a spus Stancu si au ajuns sa fie cercetati de diverse institutii, cu casele sechestrate, cu popriri pe salarii si cu sechele care ii vor urmari toata viata. Nu cred ca este cazul ca acum, la CJ, dupa o perioada de neliniste totala, in ultimii 2 ani de zile, sa ajungem din nou intr-o zona de dictatura in care oamenii sunt fortati sa-si exercite defectuos atributiile de serviciu, doar ca sa acopere niste lucruri necurate pe care PSD-ul incearca sa le rezolve in fata opiniei publice, astupand mizeria cu ceva care miroase frumos.

Va dati seama ca oamenii care lucreaza acum in aceste institutii, indiferent cum se numesc acestea, au o conduita la locul de munca, oamenii aia sunt acolo de 10 ani, de  7 ani, de 20 de ani, au o vechime si o experienta, au trecut prin multe si au vazut destule, presedinti si primari au schimbat mai multi. Am semnale ca exista o astfel de presiune si este de dorit sa se evite o presiune mare asupra angajatilor, ca sa-si duca la indeplinire defectuos sarcinile de serviciu, numai ca sa rezolve anumite probleme ramase de pe vremea lui Stancu, la care tot PSD-ul a fost parte, pentru ca desi Stancu le expunea, deciziile erau luate la partid si comunicate, toata lumea le stia”.