Deputatul Varga: In Parlament te duci ca sa fii util societatii, nu te duci sa fii un simplu pasager

P1190801

Deputatul PNL de Braila Vasile Varga inca nu s-a hotarat daca va candida la viitoarele alegeri parlamentare. Vasile Varga declara ca exista mai multe aspecte pe care trebuie sa le ia in calcul, astfel incat este prematur sa se exprime la aceasta data in legatura cu o noua candidatura. Mai mult, liberalul sustine ca are o varsta, asa incat este dispus sa renunte la a mai candida si a sprijini mai tinerii sai colegi care isi doresc sa ajunga in Parlament, daca va considera ca persoanele respective au potential:  „Astazi nu pot sa va spun daca voi candida sau nu, din mai multe motive. O data, depinde cine sunt cei care isi depun candidaturile. Daca sunt cativa care vor merita sa aiba o sustinere, atunci o vor avea si pe a mea. In al doilea rand, va trebui sa vin cu o dare de seama pentru activitatea mea, ce am facut in cei 4 ani de zile, ca deputat, pentru comunitate, pentru ceilalti cetateni ai Romaniei, daca am avut sau nu am avut o activitate prodigioasa, daca am iesit in Parlament sporadic si daca am iesit sa sustin mai ales activitatile Comisiei juridice, din care fac eu parte. Apoi este o alta chestiune: eu sunt deja la o anumita varsta, fata de altii, care deja au depus niste candidaturi. Daca cei tineri vor merita, atunci ma voi retrage eu si cu siguranta ii voi sustine pe unii dintre acestia.

Vor fi si niste analize pe care le va face domnul presedinte Vasile Cortez, cu privire la activitatea organizatiilor PNL locale si la rezultatele care au fost la unele organizatii locale, iar acolo unde au fost rezultate slabe la alegerile locale, cei vinovati trebuie sa plece si sa vina altii. Nimeni nu este de neinlocuit.

Ca atare, astazi nu va pot raspunde daca iau in calcul o candidatura, este prematur pentru mine. Poate ca pentru unii care n-au avut aceasta calitate de deputat este mai usor sa se exprime, <<Da, imi doresc!>> si nu este niciun fel de problema. Mai sunt inca 4 luni de mandat, sa vedem ce se va intampla.

Evident ca exista o analiza nu numai la nivel judetean, ci si la nivel national, iar daca anumiti parlamentari – de la noi sau de la alte partide – nu au avut niciun fel de activitate, sau au iesit sporadic, cate 3 minute, la pupitrul Parlamentului, in 4 ani de mandat, cu siguranta nu mai au ce cauta acolo. In Parlament te duci ca sa fii util societatii, nu te duci sa fii un simplu pasager, ca sa faci naveta, sa te duci la Bucuresti si sa vii inapoi”.