Dragomir: Dorim o maxima transparenta la CLM, pentru ca liberalii sa nu poata acuza vreodata ca nu au avut acces la informatii

P1190450

Primarul Brailei, Marian Dragomir (PSD), declara ca alesii liberali au primit mai multe locuri ca reprezentanti ai Consiliului Local Municipal in CA, AGA sau diverse comisii, pentru ca social-democratii doresc sa dea dovada de maxima transparenta in legatura cu modul in care se poarta discutiile si se iau deciziile in aceste foruri. Dragomir spune ca personal, vrea ca liberalii, desi aflati in opozitie, sa aiba acces la toate informatiile, ca sa nu poata spune vreodata ca nu au stiut despre un lucru sau altul.

Edilul sef a facut aceste comentarii in contextul in care la Consiliul Judetean, unde majoritatea este fragila, consilierii liberalii nu au primit decat 3 locuri in CA si AGA, in schimb ce la CLM, unde PSD-ul are o majoritate mult mai stabila, liberalii au primit mai multe locuri in CA, AGA si diferite comisii: “E o atitudine a consilierilor, care au considerat ca in unele comisii trebuie sa avem o reprezentare echilibrata a tuturor partidelor din CLM. De ce? Pentru ca si acestia au fost votati de cetateni si au dreptul sa faca parte din Comisia de ordine publica, din Comisia de novare si totodata, printr-o astfel de distribuire, putem spune ca dam dovada de o maxima transparenta, pentru a nu exista veodata suspiciuni ca X sau Y are anumite interese”.

La remarcile ziaristilor cu privire la faptul ca in acest caz, se poate interpreta ca la CLM se da dovada de mai multa transparenta decat la CJ, edilul sef a replicat: “Nu as spune asa ceva. Am considerat ca in unele dintre comisii, care privesc patrimoniul, de exemplu – cum este Comisia de novare -, nu ar fi o problema sa aiba si liberalii un reprezentant, pentru a vedea ca acolo se poarta niste negocieri corecte, la care pot lua si ei parte. La fel la Comisia de ordine publica, pot avea si liberalii un membru, pentru a nu spune vreodata ca in Braila, ei nu au avut dreptul sa se implice sau sa ia atitudine vizavi de ordinea publica din oras. Dorim o maxima transparenta, pentru ca ei sa nu poata acuza vreodata ca nu au avut acces la informatii”.