Dragomir: Nu vrem sa luam masuri cu asociatiile de proprietari care nu se ingrijesc de gradinile din fata blocului, noi doar vrem sa arate frumos

P1190048

Primarul Brailei, Marian Dragomir, considera ca pana sa se discute despre o amenajare unitara a spatiilor verzi din jurul fiecarui bloc, asa cum au unii pretentia, ar trebui inceput de la aprecia simplul fapt ca unii dintre locatari inteleg sa se ocupe din proprie initiativa de amenajarea spatiului din fata propriului apartament, plantand flori si pomisori si avand grija de ei. Edilul sef admite ca uneori, la acelasi bloc, exista diferente izbitoare intre modul cum arata zona din fata intrarii, la scari diferite, insa considera ca deocamdata nu poti sa ai pretentia ca toti locatarii care si-au amenajat mici gradini in jurul blocului sa le faca sa arate la fel, ci trebuie sa fim multumiti daca oamenii isi dau macar interesul sa amenajeze mici oaze de verdeata, si nu lasa sa ramana spatii dezolante, in care nu cresc decat cel mult cateva fire de iarba: “Exista asociatii de proprietari care au facut contracte cu societati de amenajare peisagistica si arata frumos lucrurile acolo. Mergeti la ANL-urile din cartierul Brailita si o sa vedeti ca acolo oamenii se ingrijesc inclusiv ei personal si toaleteaza  acele spatii verzi. Exista insa si asociatii de proprietari care nu au niciun fel de implicare”.

Intrebat ce masuri se pot lua in cazul acelor asociatii care nu arata niciun fel de interes pentru ingrijirea spatiilor verzi din imediata apropiere a blocurilor, edilul sef a raspuns: “Dar nu vrem sa luam masuri, noi vrem sa arate frumos! Voi fi sincer si o sa va spun ca la inceput nu vom putea avea o amenajare unitara, cu toate asociatiile de proprietari, dar e vorba sa incepem de undeva”.