Dragomir: Primaria a cheltuit pentru Zilele Brailei 200.000 lei si a avut incasari de 30.000 lei

13912302_630010930494899_1160910746606481081_n

Primarul Marian Dragomir declara ca pentru manifestarile derulate in acest an, in cadrul Zilelor Brailei, Municipalitatea a cheltuit circa 200.000 lei, comparativ cu aproximativ 160.000 lei, cat s-a cheltuit la editia 2015 a aceluiasi eveniment. Dragomir considera insa ca Zilele Brailei au fost un castig pentru oras, dat fiind ca hotelurile au avut un grad de ocupare de 100%, iar comerciantii locali au avut si ei incasari mai mari decat cele obisnuite: “Anul trecut, Zilele Brailei cred ca au costat in jur de 160.000 lei, iar pentru editia din acest an, sper ca ne vom incadra in suma de 200.000 lei. Inca nu s-a facut un calcul exact al costurilor. Daca nu am fi avut ziua de doliu national, care ne-a determinat sa schimbam programul, costurile ar fi fost si mai mici. In acea zi a trebuit sa gasim o varianta pentru a umple timpul delegatiilor venite din orasele din strainatate cu care suntem infratiti si am avut din acest motiv niste costuri suplimentare. De asemenea, faptul ca am schimbat programul si unele spectacole de teatru de papusi a trebuit sa le tinem cu o zi mai mult – ca si Festivalul filmului romanesc – a facut sa apara anumite costuri suplimentare.

Primaria, intr-adevar,  a cheltuit o suma de bani pentru aceste evenimente, dar agentii economici din Braila au putut sa-si dezvolte astfel afacerile, sa aiba unitatile de cazare pline, sa vanda mai mult si daca anul viitor vom dezvolta mai mult zona de terase si de lucruri specifice Brailei, cu siguranta oamenii care vor veni vor reusi sa-si cheltuiasca aici banii – si acesta este un lucru pozitiv”.

Edilul sef a precizat ca Municipalitatea a avut si incasari suplimentare, ca urmare a Zilelor Brailei: „Primaria Braila a si incasat de la comerciantii de pe faleza o suma care cred ca va depasi 30.000 lei. Urmeaza ca zilele acestea sa tragem linia finala asupra costurilor, insa cel mai important lucru este ca intotdeauna, administratia trebuie sa organizeze evenimente prin care sa castige agentii economici din municipiu. Faptul ca faleza a fost plina, ca toate locurile de cazare din municipiu au fost epuizate si ca in Braila au venit si persoane alte orase, acesta este lucrul principal. Uneori trebuie sa stim sa ne si distram – si s-a vazut in aceste zile ca Braila  stie sa se distreze”.