Dragomir: Vom afisa la scara fiecarui bloc lista locurilor de parcare disponibile, pentru cei care vor sa si le rezerve contra cost

2

Primarul Brailei, Marian Dragomir, are de gand sa dea publicitatii lista tuturor locurilor de parcare existente in municipiu, precum si lista locurilor de parcare care nu sunt ocupate in baza unui contract cu Serviciul de Administrare si Gospodarire Locala (SUPAGL), astfel incat cei interesati sa le poata rezerva contra cost. Dragomir spune ca in acest fel, cei care vor sa aiba un loc de parcare asigurat, pot incheia un contract cu SUPAGL, platind o taxa in acest scop.

Edilul sef a explicat ca lista cu locurile de parcare disponibile pentru inchiriere va fi afisata la fiecare bloc, astfel incat brailenii interesati sa poata sa-si aleaga unul dintre locurile libere, daca sunt dispusi sa plateasca. Dragomir lasa sa se inteleaga ca multi soferi sunt gata sa se planga ca nu sunt suficiente locuri de parcare, dar la o adica, nu sunt dispusi sa plateasca, pentru a avea rezervat un astfel de spatiu pentru masina lor: “Tema garajelor a fost speculata in campania electorala de catre adversari, dar eu va spun ca pana sa discutam de demolarea garajelor, noi trebuie sa discutam de amenajarea spatiilor dintre blocuri, de care urmeaza sa ne ocupam in perioada urmatoare.  Eu consider ca avem intre blocuri foarte multe spatii care nu arata bine, este crescuta o vegetatie in exces si acolo este prioritar pentru Primarie sa intervina.

Deocamdata, de pe garaje Primaria incaseaza un venit, dar acum trebuie sa fim sinceri unii cu altii si garajele trebuie sa aiba destinatia de garaj si nu de depozit de muraturi, iar masina sa fie parcata in alta parte. Adica daca este garaj, proprietarul garajului sa-si tina masina acolo si nu sa ocupe un alt loc.

Mai mult decat atat, le-am cerut celor de la SUPAGL ca in perioada urmatoare sa-mi prezinte o schita cu absolut toate locurile de parcare, individualizate cele ocupate prin contract si cele care sunt libere, fara contract. Cred ca prin luna octombrie vom face publice, prin afisare la scara fiecarui bloc, listele cu locurile de parcare disponibile, pentru ca cei care doresc sa le poata inchiria de la SUPAGL.

Sunt foarte putine locuri de parcare contractate de la SUPAGL, fata de numarul total al locurilor de parcare existente in municipiu in momentul de fata. Eu vreau sa facem publica lista tutror locurilor de parcare disponibile in municipiu, lista celor care sunt deja sub contract si a celor libere, astfel incat cei care nu au in momentul de fata un loc de parcare contractat, sa poata sa vina sa-l contracteze – daca doresc, bineinteles, fara a exista o impunere. In paralel, incepem constructia de noi locuri de parcare integrate cu parculete de joaca intre blocuri.

Autorizatii pentru garaje noi nu se vor mai da”.