Dragomir: Vom lua masuri drastice in cazul teraselor de pe faleza unde se da muzica tare dupa ora 22

P1190890

Primarul Marian Dragomir declara ca le-a cerut personal patronilor teraselor de pe faleza ca dupa ce se incheie Zilele Brailei sa nu mai dea muzica tare dupa ora 22, pentru ca deranjeaza locatarii blocurilor din zona. Dragomir a primit in ultimele zile mai multe reclamatii de la persoanele care locuiesc in imediata apropiere a Esplanadei, care s-au plans ca nu pot dormi noaptea din cauza zgomotului care vine de la terasele respective, unde bubuie muzica mult dupa ora 22: “Am avut o discutie foarte serioasa cu patronii teraselor de pe faleza si la nivel de decibeli, adica oamenii de pe Calea Calarasilor sunt deranjati de nivelul muzicii. Patronii au spus ca vor respecta acest lucru si ca dupa Zilele Brailei vor da muzica mai incet. Plec de la premisa de buna credinta; inteleg ca toti vor sa faca bani, sa atraga oameni, sa se distreze, dar trebuie sa ne respectam unii pe altii, din punct de vedere al odihnei dupa ora 22. Daca nu vor face asta, cu siguranta vom aplica masuri mai drastice”.

Intrebat daca exista posibilitatea ca la licitatiile urmatoare pentru spatii destinate teraselor, sa fie penalizati cei care au avut in trecut terase si au fost sanctionati pentru incalcarea regulilor de functionare, edilul sef a raspuns: ”Este prematur sa ma pronunt, dar cred ca o sa analizam acest lucru”.

Marian Dragomir admite ca o amenzile prevazute de legislatia actuala sunt o nimica toata pentru patronii teraselor: “Nu este o amenda foarte mare, dar nu am vrut ca de Zilele Brailei sa fim cei mai restrictivi si sa le stricam, aducand totul intr-o zona a amenzilor si a penalizarilor, dar in urma discutiilor pe care le-am avut cu ei si a avertizarilor pe care le-am transmis, fiti siguri de intransigenta mea.

Legislatia impune o limita a nivelului de zgomot. Cei de la Directia de Sanatate Publica cred ca au aparatura necesara unor astfel de masuratori. Daca sesizarile cetatenilor vor continua, sau daca eu voi merge pe Calarasi si voi auzi muzica de la faleza dupa o anumita ora, atunci vom cere noi in mod direct atat Agentiei de Mediu, cat si Directiei de Sanatate Publica, sa faca masuratori in zona si sa ia si dansii masurile care se impun, deoarece legislatia lor este mult mai dura decat a noastra”.