Florin Mircea: Schimbarea managerului Spitalului Judetean Braila ar insemna inca o taraganare a anumitor lucruri

P1160730

Presedintele Consiliului de Administratie al Spitalului Judetean Braila, Florin Mircea, declara ca a solicitat conducerii unitatii amintite nu doar rapoartele financiare si situatia investitiilor blocate de ani de zile, ci si rapoartele intocmite de toate organelor de control care au facut verificari la spital in ultimii ani. Mai exact, Florin Mircea a precizat pentru MD Press ca s-au solicitat raportul Corpului de control al Ministerului Sanatatii ce a facut verificari in luna iulie 2015 – pe care fostii presedinti ai CJ Braila Viorel Mortu si Ionel Epureanu nu l-au dat publicitatii, ciuda repetatelor solicitari ale presei -,  precum si rapoartele Curtii de Conturi si ale ISU: “Am solicitat sa ni se dea si rapoartele de la Ministerul Sanatatii, dar si rapoartele de la Curtea de Conturi, tot ceea ce avem ca si organe de control, inclusiv rapoartele controalelor de la ISU, fiindca si acolo sunt niste probleme. Pe toate acestea vom lucra si vom vedea exact care sunt pasii  pe care trebuie sa-i facem, pentru ca pana la urma important este rezultatul activitatii care se presteaza acolo de catre personal”.

Chestionat daca CA poate lua decizia sa schimbe managerul spitalului, in cazul in care va constata din analiza rapoartelor amintite ca dr.Mihail Iugulescu nu a avut o activitate corespunzatoare, Florin Mircea ne-a spus: “In mod normal, da, dar in mod particular, nu stiu, nu m-a interesat  acest lucru, nu ma preocupa schimbarea managerului; eu imi doresc ca lucrurile sa functioneze la Spitalul Judetean si sa fie oferite populatiei servicii medicale de calitate.

Vom verifica totul, vom vedea si ce prevede contactul de munca al managerului, fiindca nu am verificat acest lucru si vom decide, in functie de ce constatam acolo; dar eu cred ca mai sunt si alte masuri care se pot lua, pana la schimbarea managerului. Oricum, nu asta este o prioritate pentru mine. Din punctul meu de vedere, schimbarea managerului ar insemna inca o taraganare a anumitor lucruri, pentru ca dupa aceea administrativ, se va functiona putin mai greu, pana se adapteaza lumea la noua conducere”.

Amintim ca inspectorii de la Ministrul Sanatatii care au facut controlul la Spitalul Judetean Braila au constatat, printre altele,  ca din 2013 si pana la jumatatea lui 2015, institutia amintita a incasat peste 27 de milioane de lei din servicii medicale, bani pentru care nu s-au emis facturi.  De asemenea, s-au incheiat contracte de achizitii fara baza legala si s-au dat bani publici unei firme de paza cu care unitatea nu avea contract, prejudiciul fiind de 1,7 milioane de lei. In plus, Corpul de Control a sesizat procurorii si legat de un contract de peste 3 milioane lei, incheiat pe 10 ani, cu un laborator privat de analize medicale, contract prin care se incalca un ordin al Ministerului Sanatatii, precum si Legea Finantelor Publice. In total, potrivit raportului inspectorilor de la Ministerul Sanatatii, spitalul ar fi pagubit statul cu peste 31 de milioane de lei.