“Harta pe culori” a lui Chiriac, cu starea drumurilor judetene din Braila

P1190824

Presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac, are deja pe biroul sau “harta pe culori” a drumurilor judetene, pe care a cerut-o in urma cu cateva saptamani, la venirea sa in fruntea institutiei. Chiriac a solicitat sa se intocmeasca aceasta harta pentru a avea o imagine de ansamblu a starii cailor rutiere aflate in administrarea CJ si a putea sa stabileasca exact care sunt prioritatile, atunci cand e vorba de alocarea fondurilor in acest domeniu.

“Eu am promis ca o sa fac un program de asfaltare a drumurilor judetene anual, pe trasee, si mi-am propus in jur de 100 de km, astfel incat sa fie un circuit clar la refacerea drumurilor judetene. Judetul Braila are 604 km de drumuri judetene si putem face in jur de 100-125 km/an, astfel incat la un ciclu electoral sa putem aduce drumurile judetene la nivelul de a fi practicabile”, a declarat astazi seful judetului, pentru MD Press.

Precizam ca bugetul alocat anul acesta de CJ pentru reabilitarea sau modernizarea drumurilor judetene este de zece ori mai mare decat cel din anii trecuti. Mai exact, de la circa 5 milioane lei pe an, cat se aloca pana acum, in acest an sunt prevazute in buget 50 milioane lei pentru repararea si modernizarea cailor rutiere aflate in administrarea Consiliului Judetean. Pe de alta parte, potrivit  declaratiilor facute in luna aprilie a acestui an de fostul vicepresedintele CJ Viorel Mortu (PSD), din totalul celor 604 km de drumuri judetene, 300 km au trecut prin reabilitari recente si au “o stare buna sau macar satisfacatoare”.

Foto – “Harta pe culori” a drumurilor judetene, intocmita la CJ Braila, valabila la data de 1.08.2016.

Legenda: * rosu = stare de viabilitate rea; *galben = stare de viabilitate medie; * verde = stare de viabilitate buna.