Inspectorul scolar gen. adj. Gheorghita: Da, sora mea e administrator la firma care a castigat pana acum la Lapte-corn. Sa-mi opresc evolutia in cariera, pentru asta?

IMG_0223

Inspectorul scolar general al Brailei, Catalin Canciu, este de parere ca Program Lapte-corn  este unul pagubos, pentru ca cei mai multi dintre elevi nu consuma produsele alimentare amintite, ci le arunca, deci sunt niste bani irositi. Intrebat fiind daca Inspectoratul Scolar Judetean va verifica in acest an calitatea laptelui si cornului si in ce fel va proceda, Catalin Canciu ne-a spus: “Noi furnizam la inceputul fiecarui semestru efectivele de elevi si atata tot, pe noi nu ne intreaba Consiliul Judetean  <<Il alegem pe X, pe Y, pe Z?>>, dar in toate controalele noastre, la punctele controlului tematic, vizam si cum se inmagazineaza produsele, cum sunt distribuite, dar nu mai mult de atat. E si normal ca beneficiarul, CJ, sa verifice functionalitatea in conditii bune si foarte bune a programului”.

Pe de alta parte, seful ISJ a precizat ca directorii unitatilor de invatamant care constata ca produsele lapte-corn sunt de slaba calitate sau expirate, trebuie sa sesizeze ISJ, iar acesta, la randul sau, anunta CJ.

L-am intrebat pe Catalin Canciu daca nu exista riscul ca directorii de scoli sa aiba unele retineri in a anunta ISJ ca produsele alimentare sunt de proasta calitate, in cazul in care se va intampla ca in ceilalti ani si va castiga licitatia firma „Risk”, ce apartine lui Stefan Radulescu, cumnatului inspectorului scolar general, Dan Gheorghita. Canciu este insa convins ca niciun director nu va avea retineri in a anunta ISJ, daca este ceva in neregula pe Programul Lapte-corn: “Nu s-a pus problema niciodata! Cum sa creada vreun director ca nu anunta?! Ba trebuie sa anunte si este obligat sa o faca, pentru ca altfel, s-ar putea sa aiba probleme cu legea”.

In ceea ce-l priveste, Dan Gheorghita a declarat ca din punct de vedere profesional, nu are nicio legatura cu Programul Lapte-corn, iar faptul ca sora sa este administratorul firmei respective nu are de ce sa-i faca pe directorii de scoli sa se abtina de la a anunta ISJ, in cazul in care produsele alimentare sunt de proasta calitate: “Strict profesional, nu am nicio legatura, sora mea, intr-adevar este co-presedinte ALDE si administrator al firmei care a castigat pana acum Programul cu lapte, iar eu am castigat functia prin concurs; ce inseamna, sa ne oprim in evolutia in cariera, din singurul motiv ca avem grade de rudenie cu niste persoane care fac o activitate de atatia ani de zile?”.