“Interveniti, ca se usuca pomii din fata casei!” “Si de ce nu-i udati?” “Pai avem apometru!”

copac_uscat

Primarul Brailei, Marian Dragomir, spune ca sunt de admirat cetatenii care se preocupa si isi amenajeaza o mica gradina cu flori sau cu pomi in fata blocului sau a curtii si care fac acest lucru din simpla dorinta ca spatiile respective sa arate frumos, nu pentru ca i-ar obliga cineva. Pe de alta parte, spune edilul sef, exista in Braila si oameni care vor ca zona din imediata apropiere a locuintei lor sa arate bine, dar nu sunt dispusi sa faca absolut nimic pentru asta, ci asteapta sa le amenajeze altii spatiiile verzi si de asemenea, sa le si ude altii.

Dragomir a povestit, in acest context, o intamplare de pe vremea cand era director la Garda de Mediu, care l-a uimit, la momentul respectiva: “Eram director la Garda de Mediu, prin 2009, si mi-au trimis niste cetateni de pe strada Grivitei o adresa pentru a interveni ca se usuca niste pomi plantati pe strada lor. Si cand m-am deplasat sa avem acea discutie cu ei, sa vedem de ce se usuca pomii respectivi, daca se intampla pentru ca li s-a turnat ceva la radacina, mi-au spus ca se usuca pentru ca trebuie udati. Si i-am intrebat <<Cine sa-i ude, ca sunt frumosi, sunt in fata curtii dvs? >. Si mi-au spus: <<Da, dar noi avem apometru!>>.

Exista o aborare foarte eleganta unor dintre oameni care se ingrijesc sa fie frumos in zona imediata celei in care  locuiesc si exista si oameni care nu vor sa faca absolut nimic”.