Marian Ion: Nu revin in functia de arhitect sef ca un gest de bravada, chiar ma intereseaza sa fac ceva in oras, intr-o echipa

P1150827

Fostul arhitect sef al Brailei, Marian Ion, revine in functie. Marian Ion si-a adjudecat acest post in urma concursului dat ieri la Bucuresti,  unde a obtinut 80 de puncte (din 100) la proba scrisa si 88 de puncte (din 100) la interviu. Ion revine astfel in Primaria municipiului, dupa o pauza de circa 3 luni, dupa ce si-a dat demisia, pentru a candida la functia de primar.

In contextul in care noul edil sef, Marian Dragomir, precum si consilierul sau personal, Aurel Simionescu, au afirmat in mai multe randuri ca au fost deranjati de unele declaratii facute de Ion in campania electorala, arhitectul sef a precizat pentru MD Press ca nu si-a dorit sa atace pe nimeni si considera ca a pastrat un ton decent: “Eu am vrut sa fac cunoscute si alte proiecte decat cele care au fost cunocute pana acum. Faptul ca am reusit acest lucru mi se pare un pas inainte. Nu am vrut sa fiu impotriva nimanui, nu am dus o campanie contra nimanui, eu zic ca am fost destul de ponderat in aceasta campanie. Acum, daca nu putem sa trecem peste aceste mici deranjamente…”.

Noul arhitect sef este constient ca va fi primit cu o oarecare reticenta de noul sau sef: “Evident, dar nu am o problema; daca ne facem treaba, nu caut sa fiu tinut in brate”.

Cat priveste faptul ca in calitate de arhitect sef, ar fi trebuit sa-si impuna punctele de vedere in fata fostului primar Aurel Simionescu, daca considera ca sunt corecte – asa cum comenta recent Marian Dragomir -, Marian Ion a explicat: “Eu pot sa-mi exprim punctul de vedere, dar nu stiu daca pot sa-l impun, pentru ca legea in administratia publica prevede si subordonare ierarhica, asta este unul din atributele functionarului public. Daca primarul spune ceva care este perfect legal, dar mie nu-mi place, evident ca o sa aiba dreptate, nu?”.

In orice caz, noul arhitect sef al municipiului este optimist in ceea ce priveste viiorul relatiei sale cu primarul Dragomir: “Avand in vedere ca e o persoana tanara, cu care cel putin pana la campanie zic eu ca am avut dialog, cred ca se poate relua acest dialog. Ne-am cunoscut si am avut o relatie buna inainte.

Eu sunt optimist in ceea ce priveste viitorul meu in Primaria Braila. Altfel nu ma bagam. Eu nu m-am bagat in asta ca gest de bravada sau altceva, chiar ma intereseaza sa fac ceva in oras, intr-o echipa. Eu pot sa ma integrez intr-o echipa”.