Nistor: Ne plasam in zona ridicolului, daca licitatia pentru Programul Lapte-corn va avea loc abia in septembrie!

P1160339

Deputatul PMP de Braila Marioara Nistor se arata dezamagita ca autoritatile judetene nu au fost capabile sa organizeze din timp licitatia pentru programul Lapte-corn, astfel incat incepand din prima zi a anului scolar 2016-2017, elevii sa beneficieze de acest produse. Marioara Nistor apreciaza ca decizia conducerii CJ Braila de a organiza licitatia abia in luna septembrie “ne plaseaza intr-o zona a ridicolului” si prinde autoritatile “pe picior gresit”: “Din pacate, anul scolar prinde autoritatile pe picior gresit. Avand in vedere ca vara este lunga, institutiile publice locale ar fi trebuit sa puna la punct toate detaliile ce tineau de atributiile lor, pentru a avea un inceput de an scolar fara niciun fel de probleme.

Faptul ca s-a decis de catre Consiliul Judetean ca procedura privind achizitia pachetului lapte-corn sa fie programata pentru luna viitoare nu face decat sa ne plaseze intr-o zona a ridicolului. Elevii vor veni la clase pe 12 septembrie, insa mai mult ca sigur nu vor beneficia de acest program din primele zile, la felul in care arata lucrurile in acest moment.

Aceste lucruri trebuiau rezolvate pana la ora actuala, nu lasate pe ultima suta de metri. Copiii nu trebuie sa aiba de suferit din cauza modului in care se misca institutiile locale. Sper ca cei responsabili pentru implementarea acestui program sa se asigure ca lucrurile vor functiona mai repede, iar copiii nu vor trebui sa astepte cateva saptamani pana cand sa beneficieze de un drept al lor”.

Precizam ca termenul limita pentru depunerea cererilor de documente este luni, 29 august, ora 12:00, iar cererile de participare pot fi depuse pana marti, 6 septembrie, ora 16:00. Dupa aceea se va realiza licitatia propriu-zisa, in sistem electronic. Problema este ca daca se va intampla ca in anii trecuti, cand dupa licitatie s-au facut contestatii, este de presupus ca ar putea intarzia cu lunile livrarea propriu-zisa, in scoli, a produselor alimentare amintite.