Presedintele CA de la Spitalul Judetean, Florin Mircea: Nu stiu de ce nu s-a rezolvat pana acum problema inelului de incediu si a Sectiei ATI. Noi le-am rezolvat acum fara niciun efort

P1160720

Presedintele Consiliului de Administratie al Spitalului Judetean Braila, Florin Mircea, declara ca in cele cateva zile de cand a fost desemnat in aceasta functie, a reusit sa se informeze doar partial in legatura cu problemele unitatii amintite. Florin Mircea a declarat pentru MD Press ca membrii CA au primit o parte din informatiile cerute, iar restul datelor le vor fi puse la dispozitie de catre conducerea Spitalului Judetean in zilele ce vin, avand in vedere ca managerul Mihail Iugulescu abia s-a intors din concediu: “Am reusit sa ma informez partial, in legatura cu situatia de la Spitalul Judetean. Am primit o parte dintre informatiile cerute, o alta parte urmeaza sa le primim si eu cred ca in cel mai scurt timp vom reusi sa cream nu un nou drum, dar o noua viziune asupra a ceea ce inseamna serviciile pe care trebuie sa le presteze Spitalul”.

Intrebat care este situatia in legatura cu investitiile care au fost blocate ani de zile la Spitalul Judetean si daca exista sanse ca ele se se finalizeze intr-o perioada rezonabila, Mircea ne-a spus: “Pentru o parte dintre ele da, se va reusi finalizarea, si dupa cum ati vazut, deja s-a aprobat in sedinta Consiliului Judetean realizarea acelei legaturi intre corpul nou al spitalului si corpul vechi de cladire si se va da drumul procedurii de achizitie, dupa care sa inceapa lucrarile. De asemenea, se va rezolva si cu inelul de incediu, o lucrare care este amanata cam de multisor, dar acum s-au parcurs o parte din pasi, pentru rezolvarea problemei. Pentru restul investitiilor de la Spitalul Judetean am cerut o informare in scris privind situatia actuala si urmeaza ca impreuna cu domnul presedinte Chiriac (Iulian Chiriac, presedintele CJ Braila – n.r.) sa vedem care sunt pasii ce trebuie facuti, ca sa le finalizam”.

Intrebat cum s-au putut rezolva cele doua probleme amintite in cateva zile, dupa instalarea noii conduceri CJ, dar nu s-au putut solutiona in ani de zile, Mircea ne-a raspuns: “Nu stiu. Acum nu s-a facut niciun efort special ca sa se rezolve acest probleme, pur si simplu s-au prezentat niste materiale, s-a luat o decizie de comun acord si ulterior s-a aprobat in CJ toata procedura. Eu cred ca asta s-ar fi putut face si inainte, daca se lua decizia…”.

Precizam ca plenul CJ Braila a  aprobat zilele trecute documentatia tehnico-economica pentru proiectul privind refacerea inelului de incendiu de la corpul A al Spitalului Judetean – o investitie in valoare de circa 500.000 lei -, precum si o redistribuire de fonduri  din venturile proprii ale spitalului, care vor fi folosite pentru lucrari suplimentare la Sectia ATI, in vederea realizarii unei legaturi intre cladirea veche a spitalului si corpul nou de cladire. Mai exact, este vorba despre acea spartura intr-un zid, care a blocat in ultimii ani punerea in functiune a noii sectii de Anestezie si Terapie Intensiva (ATI) si pe care presedintele CJ se declara gata s-o faca personal, cu picamerul, ca sa se rezolve odata problema.