Sabados: Vom invita la Braila trupe specializate in spectacole stradale, pe fondurile teatrului “Maria Filotti”

P1100983

Managerul Teatrului “Maria Filotti”, Lucian Sabados, declara ca institutia sa este gata sa se implice pe partea artistica, dar si pe cea tehnica, in realizarea spectacolelor de teatru in aer liber, pe care vrea sa le organizeze in aceasta toamna primarul Brailei, Marian Dragomir. Sabados se arata convins ca “impreuna cu domnul primar” si cu actorii cu care va discuta domnul primar – o intiativa pentru care el, personal, il felicita pe domnul primar – se va gasi cea mai buna solutie pentru a face ca  dorinta domnului primar sa devina realitate.

Mai mult, Lucian Sabados anunta ca pana cand actorii braileni isi vor pregati propriile momente teatrale adecvate unor manifestari in aer liber, teatrul “Maria Filotti” va aduce, pe cheltuiala sa, trupe din alte orase, specializate in astfel de spectacole: “Este o problema deja transata intre mine si domnul primar. Teatrul isi va aduce contributia, in masura in care actorii nostri stiu sa faca lucrurile care sunt adecvate. Vom fi prezenti si cu partea tehnica, dar si cu partea artistica, in masura in care vom gandi impreuna cu domnul primar, dupa 1 septembrie, ce e de facut. Vom gandi si cu actorii – si este este initiativa domnului primar si il felicit, va avea o intalnire foarte directa, face to face, cu actorii – si impreuna, vom gasi in resursele si in ceea ce ne pricepem noi sa facem in exterior, acele momente, spectacole, care sa  placa publicului; pentru ca noi suntem foarte buni, dar trebuie sa le si placa celor care trec la plimbare, la promenada, sa fie un moment teatral adecvat asteptarilor lor, ca nu poti sa joci orice spectacol.

E deja un proiect care este in lucru, i-am spus domnului primar ca vom mai avea inca o sansa, pana cand noi vom pregati propriile noastre proiecte artistice, teatrale: avem sansa acelui program pe care il am in proiectul meu de management, care se numeste <<Lectia de teatru>> si proiectul <<TMF independent>> si ne-am oferit toata disponibilitatea noastra financiara si mai ales organizatorica, ca pana cand vom avea propriile noastre momente, sa invitam trupe specializate in spectacole stradale, pe fondurile teatrului, prinse in acest proiect numit <<TMF independent>>.