Senatorul Ion Rotaru: Sigur ca ma intereseaza inca un mandat de parlamentar! Poate chiar doua

P1090379

Dupa ce presedintele PNL Braila, Vasile Cortez, declara ca isi doreste ca partidul sau sa scoata la alegerile parlamentare din toamna cel putin 3 parlamentari, mai nou, si presedintele PSD Braila, Ion Rotaru, a anuntat tinta electorala a social-democratilor. Mai exact, liderul  PSD a declarat ca spera ca partidul sau sa obtina la alegerile parlamentare un mandat de senator si 3 mandate de deputat.

Ion Rotaru (foto) a mai precizat ca deocamdata nu au inceput discutiile interne pe tema viitorilor candidati ai PSD Braila la alegeri: „Noi am avut saptamana trecuta un Comitet Executiv largit la Bucuresti, care pana la urma a constituit o intalnire cu mare parte a activului nostru de partid. Am analizat rezultatele alegerilor locale la toate nivelurile. Sigur ca acest lucru il finalizam acum si la nivelul fiecarei organizaţii. Dupa ce terminam acest proces de analiza vom discuta in perioada urmatoare – nu pot sa dau un termen limita – si acest aspect al listei de candidati. Astazi nu este nici macar creionata lista”.

Intrebat daca in ceea ce-l priveste, isi doreste inca un mandat de parlamentar, Rotaru a declarat, zambind: „Sigur ca da! Poate chiar doua”. Chestionat daca nu intra sub incidenta Codului de etica al PSD, care l-ar impiedica sa candideze din nou, din cauza functiei pe care a detinut-o in fostul PCR si daca va fi nevoie de o derogare in acest sens, senatorul a raspuns: “Nu se da nicio derogare, vom vedea care este decizia partidului”.