Vicele Murea: Daca firma varului meu se inscrie la licitatia pentru Lapte-corn, ma voi retrage din procedura de achizitie

P1190923

Vicepresedintele Consiliului Judetean Braila, Catalin Murea, sustine ca nu ar exista o incompatibilitate legala, daca s-ar ocupa personal de procedura de achizitie la Programul Lapte-corn, chiar daca la licitatie ar participa si firma varului sau, Stefan Radulescu. Murea a precizat insa astazi ca pentru a inlatura orice suspiciuni, este decis ca in cazul in care firma “Risk Com” se va inscrie la licitatie, el sa se retraga din orice procedura care are legatura cu achizitia amintita: “In comisia de licitatie nu sunt implicat, apar doar in lista  care s-a emis in Sistemul Electronic de Achizitii Publice, nu stiu daca mai pot fi scos de acolo. Legea achizitiilor publice spune ca ca sunt incompatibile pana la rude de gradul II, iar eu sunt ruda de gradul IV, suntem veri. Dar oricum, ca sa inlaturam orice suspiciune, am sa cer in momentul in care se va inscrie, sau daca se va inscrie la licitatie, sa fiu scos din toata procedura de achizitie.

Juridicul spune ca din moment ce nu sunt implicat nici in comisie, nici in altceva, nu ar fi o incompatibilitate. Dar am declarat, am sa cer sa fiu scos, daca se inscrie firma respectiva la licitatie. Numai prin faptul ca eu am in atributii acest domeniu, al achizitiilor publice, sunt implicat, dar in rest…”.

Precizam ca pana acum, firma „Risk Com” a castigat toate licitatiile lansate la Braila pe Programul Lapte-corn, asa incat este greu  de crezut ca in acest an nu va participa la licitatie. Asta, cu atat mai mult, cu cat  pentru anul scolar 2016-2017, valoarea toatala contractului pe Programul Lapte-corn este la nivel de judet este de 5,6 milioane lei plus TVA (3,9 milioane lei pe componenta Lapte şi 1,7 milioane pe componenta Corn).