Viorel Mortu: Copilul nu este inclinat spre rau. Copilul este un element educabil, dar nu de la rau spre bine, cat de la inocenta spre valoare

P1110634

Consilierul judetean Viorel Mortu (PSD), neaga faptul ca una dintre replicile sale consacrate, pe vremea cand era inspector scolar general al Brailei, ar fi fost legata de faptul ca parintii “isi basculeaza copiii la scoala”, dupa care nu-i mai intereseaza ce se intampla cu ei pe perioada cursurilor – expresie despre care a vorbit zilele trecute actualul sef al ISJ Braila, Catalin Canciu.

Viorel Mortu a declarat astazi pentru MD Press ca e o realitate faptul ca multi dintre parinti nu mai tin o legatura permanenta cu scoala,  asa cum se intampla in trecut, insa sustine ca nu a folosit expresia amintita de Canciu, in legatura cu acest subiect: “Sa nu exageram… Numai dansul o tine minte, din pacate, altii nu mi-au mai spus-o.

Pornind de la atitudinea parintilor fata de scoala, ca o observatie, se accentueaza <<varfurile>>: unii dintre parinti sunt din ce in ce mai insistenti in relatia copiilor cu scoala, iar altii dovedesc delasare. A disparut, in opinia mea, acea situatie de mijloc, in care relatia parintilor cu scoala sa fie una permanenta, discreta, sub observatie comuna a copilului de catre scoala, dar si de catre parinte. Aici este o mica ruptura care e in toata Romania, nu e doar la Braila, categoric. Nu e cea mai fericita situatie, dar ea este reala”.

Profesorul Mortu nu este de acord nici cu opinia inspectorului scolar general Canciu cum ca in general, “copilul asa este el facut, sa se duca spre minciuna, spre partea negativa”: “Nu e adevarat. Nu, categoric, copilul nu este inclinat spre rau, copilul este un element educabil, dar nu de la rau spre bine, cat de la inocenta spre valoare”.