Viorel Mortu: Sub conducerea lui Canciu, s-a triplat numarul directorilor de scoli care sunt profesori de sport

P1090990

Consilierul judetean  Viorel Mortu (PSD), fost inspector scolar general al Brailei, dezminte categoric declaratiile actualului sef al ISJ Braila, Catalin Canciu, potrivit carora pana acum, listele cu directorii de scoli erau facute la partide, in functie de ce impuneau politicienii aflati la putere. Viorel Mortu a declarat astazi pentru MD Press ca personal, nu a numit niciodata directorii in baza unor presiuni politice si ca nu i s-a cerut niciodata “raportul” la partid, in aceasta privinta.

Pe de alta parte, consilierul judetean este de parere ca inainte sa arunce  cu noroi in curtea altora, ar fi de dorit ca seful ISJ sa se uite in curtea proprie si atrage  atentia ca sub conducerea lui Canciu, s-a triplat numarul directorilor de scoli care sunt profesori de sport, ceea ce nu e tocmai o situatie in regula: “Nici vorba sa se faca lista directorilor de scoli, la partid! Nu mi-a cerut nimeni, niciodata, asa ceva si nici nu m-a chemat nimeni la raport cu listele de directori. Eu nu am in memorie o astfel de situatie.

Domnul Canciu traieste o iluzie si are impresia ca este descoperitor de lumi noi. Greseste fundamental, cred eu. Mai ales ca sub semnatura domniei sale, de exemplu, s-a triplat  numarul de directori adjuncti sau plini care sunt profesori de sport. Cu aceasta situatie s-a stricat echilibrul interior al managementului judetului, care ar trebui sa cuprinda profesori din toate domeniile si nu doar dintr-un domeniu. Eu am toata stima pentru profesorii de sport, ii respect, nu exista nicio ambiguitate, dar prezenta lor in exces in managementul scolar categoric va avea efecte de un tip anume – si nu unele pozitive. Este ca si cum ar fi directori de scoli numai profesori de matematica sau numai profesori de romana. Trebuie sa existe  o <<chimie>> echilibrata a acestui domeniu. Acest echilibru – si asa precar si usor instabil – a fost acum spart. Nu este bine”.

Precizam ca potrivit unor surse din invatamantul brailean, profesorii de sport numiti directori sunt toti apropiati de-ai inspectorul scolar general adjunct, Dan Gheorghita (ALDE), care este el insusi profesor de sport.