Astazi incepe Festivalul “Zile si nopti de teatru la Braila”

14264201_1272328879467114_3530223345609542745_n

Astazi va avea loc deschiderea oficiala a celei de a X-a editii a Festivalului „Zile si nopti de teatru la Braila”. Manifestarea, care se va desfasura in perioada 19 – 25 septembrie, va avea ca tema ”Teatrul, intre poveste si criza”.

Programul zilei de astazi este urmatorul:
* SALA AVANTGARDE (Spatiu Cafenea) – ora 17.00
Conferinta a actorului GEORGE MIHAITA, Directorul ”Teatrului de Comedie” din Bucuresti, pe tema: ”ADOLESCENTII DE AZI, INCOTRO?”

*SALA AVANTGARDE (Spatiu Cafenea) – ora 17:33
Vernisajul Expozitiei de caricatura a artistului COSTEL PATRASCAN

*HOLUL MONUMENTAL – ORA 17:45
Inaugurarea oficiala a cladirii restaurate a teatrului si Deschiderea celei de a X-a editii a Festivalului ”Zile si Nopti de Teatru la Braila”

*SALA MARE – ORA 18:00
PREMIERA – TEATRUL ”MARIA FILOTTI” BRAILA –  SUNTRACK  (In cautarea sunetului pierdut intr-un oras cu soare)
REGIA si SCENARIUL: RADU AFRIM
SCENOGRAFIA: IRINA MOSCU
VIDEO: MIHAI MATEI
ASISTENT SCENOGRAFIE: ELENA GHEORGHE
Distributia: ALIN FLOREA, NARCISA NOVAC, CORINA GEORGIANA BORS, VALENTIN TERENTE, IRINA ANGHEL, MIHAI JALBA, ANDREI MORARU, FLORIN STAN, DORIAN CIUTACU, ALEXANDRA GROSU, ANDREEA TEODORA COLT, NIGEARI CARAMANLA, NEDEJDIA ISAC
”Un regizor in criza (Alin Florea) si scenarista lui (Narcisa Novac) merg intr-un oras din sud (Braila), sa faca un spectacol despre muzica locului. Toti cei cu care intra in contact ii trimit in trecut. Insa ei sunt interesati de oferta prezentului si evadeaza in satele de la Dunare. Filmeaza ce mai e de filmat, incearca sa aduca pe scena din oamenii care canta din pasiune. Intr-o noapte, pe cand regizorul cauta licurici in Insula Mare a Brailei, da peste un grup de adolescenti care petrec la Dunare.
“Suntrack” e un amestec de energie solara a adolescentilor (jucati de ei insisi, n-as folosi cuvantul “amatori”), muzica live (lipoveneasca, turceasca, tatareasca, hip hop, etc), video (manele, muzica de strada, electro etc) si story-ul simplu al unei intalniri” – Radu Afrim

*HOLUL MONUMENTAL – ORA 20:45
Moment artistic – SURPRIZA oferita de COSTEL PATRASCAN

* SALA AVANTGARDE (Spatiu Cafenea) – ora 22:00 – spectacol „O noapte umoroasa” cu DANIEL IANCU si COSTEL PATRASCAN.

(video realizat de Stefan Cudalbeanu)