Astazi, la Galati – Dezbatere publica pe tema “Polul regional principal Galati-Braila”

pol

Daca autoritatile brailene si galatene n-au reusit in ultimii 10-15 ani sa ajunga la o intelegere privind colaborarea in vederea realizarii unui pol regional de dezvoltare, megalopolis, unei asociatii de dezvoltare sau a oricarei alte forme care presupune o actiune unitara, in beneficiul ambelor parti, societatea civila din Braila si Galati face in continuare incercari, in aceasta directie.

Astazi, la ora 11, la Galati are loc o dezbatere publica pe tema  “Polul regional principal Galati-Braila”, gazduita de Universitatea “Dunarea de Jos”. Actiunea este organizata de Asociatia “Galati, orasul meu”, Asociatia UGIR Braila si Universitatea “Dunarea de Jos” din Galati.
“Noi, reprezentantii societatii civile, gasim intolerabila aceasta situatie si consideram ca prelungirea ei ar fi suicidala. De aceea, am initiat acest demers constructiv pe termen mediu si lung, in care dorim sa atragem toti factorii decizionali sau de influenta din cele doua orase, pentru a pune bazele crearii unui pol regional de dezvoltare durabila, prin integrarea economica, sociala si culturala a celor doua orase. Dorim sa adunam in jurul aceleiasi mese de lucru reprezentantii administratiei locale, ai societatii active civic, ai mediului academic si ai mediului de afaceri, pentru a pune bazele unei colaborari care sa faca din polul regional Galati-Braila o realitate.

Singuri nu putem reusi, insa avem impresia si convingerea ca avem in administratia locala (poate pentru prima data dupa mult timp) niste parteneri de incredere, inteligenti, entuziasti si bine intentionati. De asemenea, semnalele primite dinspre mediul academic si mediul de afaceri sunt mai mult decat incurajatoare.

Impreuna putem realiza, cu rabdare si continuitate, Polul integrat de dezvoltare Galati-Braila. Suntem siguri de acest lucru”, se arata intr-un document asumat de Asociatia “Galati, orasul meu”, in care sunt propuse si o serie de obiective pentru atingerea carora cele reprezentantii celor doua orase trebuie sa lucreze impreuna.