Boboc: Nu fac intelegeri imorale si nici nu particip la conspiratii!

catalin-boboc14

Fostul presedinte PNL Braila, senatorul Catalin Boboc, declara ca nu pregateste nicio conspiratie si nici nu are intentia sa vanda partidul PDL-istilor, asa cum a aparut o informatie pe surse, intr-un articol al MD Press. Intr-o postare pe o retea de socializare, Boboc sustine ca nu e prima oara cand este acuzat de o astfel de tradare, dar da asigurari ca “nu am tradat niciodata si nici nu voi trada”. Fostul presedinte liberal, care si-a dat demisia din functia amintita in urma cu circa o luna – dupa un rezultat personal foarte slab in cursa pentru Primaria municipiului si dupa ce sedinta de sedinta, la PNL Braila i s-a tot cerut sa isi asume raspunderea pentru rezultat si sa isi dea demisia – considera ca “sursele” care dau presei informatii din interiorul organizatiei sunt manate de ambitii personale si incearca dezbinarea organizatiei: <<Am aflat ieri, pe surse, ca astazi pregatesc o mare conspiratie. Anul trecut, tot inainte de o sedinta importanta, pe surse, acelasi blog ( MD Press – n.r.) publica un text cu un mesaj similar: „Boboc vinde partidul PDL-istilor”. Eu unul nu cred in coincidente, mai ales in politica!
Nu am tradat niciodata si nici nu voi trada!
Dar aceasta paradigma, PNL/PDL, trebuie schimbata, suntem un singur partid, PNL. Nu pot intelege de ce trebuie sa ne macinam in conflicte interne, manate de ambitii personale. Mi-ar placea sa vad aceiasi colegi(sursele), luptand cu aceeasi darzenie in batalia politica pe care o avem de dat cu adevaratul adversar, PSD. Mi-ar placea sa-i vad promovand, cu aceeasi ardoare, ideile si valorile liberale impotriva populismului pesedist. Sigur, pentru asta ar fi nevoie sa renunte la mizele mici si sa scape de ….trac.
Nu fac intelegeri imorale si nici nu particip la conspiratii!
Cred in valorile liberale si in liberalii onesti, si mai cred ca, mai ales dupa infrangeri, trebuie sa fim uniti, oricat incearca unii sa ne dezbine!>>.
Precizam ca senatorul Boboc face referire la o informatie obtinuta pe surse  si publicata de MD Press, potrivit careia fostul presedinte PNL Braila ar fi promis la centru ca daca este sustinut sa candideze, il va ajuta pe Florin Carligea in efortul acestuia de a face ca tabara fostului PDL sa preia puterea in organizatia liberala locala. Organizatie care, dincolo de declaratiile pompoase ale liderilor liberali, este inca divizata in tabara PDL si tabara PNL, ce sunt mai active si combative in aceste zile, ca niciodata.

Boboc are nevoie de toata sustinerea posibila de la centru, fiindca la nivel local, potrivit informatiilor pe care le detinem, el nu are sprijin in acest sens. Chiar presedintele PNL Braila, Vasile Cortez, declara astazi ca ii va cere lui Boboc sa renunte la ideea de a candida si spera ca „ii va lumina Dumnezeu mintea in acest sens”. Dat fiind ca vechii liberali nu-l mai sustin, Boboc a cautat ajutor in tabara vechiului PDL, ca sa-l voteze acestia in sedinta care va avea loc astazi dupa-amiaza, trocul fiind ca daca va ajunge parlamentar si-si va recapata influenta in partid, el il va ajuta pe Florin Carligea si pe fostii PDL-isti sa preia puterea in organizatie.