BOBOC: NU SUNT CONTESTATE PERSOANELE DESEMNATE DREPT CANDIDATI LA VOTUL CONSULTATIV, CI PROCEDURA DE VOT

Senatorul PNL de Braila Catalin Boboc este de acord cu ideea consultarii unui numar cat mai mare de membri de partid, in ceea ce priveste stabilirea candidatilor organizatiei la alegerile parlamentare. Din acest punct de vedere, Boboc considera ca fostul presedinte PNL Braila, Vasile Cortez, a procedat de o maniera democratica, organizand un vot consultativ; ceea ce contesta senatorul liberal este modalitatea in care s-a facut aceasta consultare, adica procedura de vot, care a iscat discutii aprinse in organizatie: “In legatura cu modul in care domnul Cortez a ales sa faca acea consultare, eu cred ca un mod mai democratic decat asta nu se poate – si e firesc si foarte bine sa fie asa. E foarte bine sa voteze cat mai multi oameni. Cu conditia ca aceste proceduri sa fie democratice si sa nu facem din ele <<proceduri democratice dupa intelesul nostru>>”.

Catalin Boboc a explicat ca nici el si nici ceilalti liberali care contesta votul consultativ dat zilele trecute nu au nimic personal cu cei care au fost desemnati ca si candidati si nu le reproseaza nimic acestora, ci sunt nemultumiti de procedura, ca atare: “Cu colegii respectivi, care au fost desemnati ca si candidati, eu am relatii chiar foarte bune, de multi ani facem echipa. In legatura cu persoanele respective eu nu am absolut nimic de comentat. Daca a fost ceva de comentat – si eu cred ca toti colegii mei despre asta despre asta au vorbit -, a fost modul in care s-a luat aceasta decizie. Atat, nimic mai mult.

Dar daca votul in Biroul Politic Judetean va fi pe aceasta echipa, sigur, vom merge cu totii in formula asta, pentru ca eu cred ca apartenenta la un partid, pana la urma, modul in care te implici in activitatea politica nu trebuie sa depinda de prezenta sau nu pe o lista. Asta e, listele sunt ale care sunt, locurile sunt alea care sunt, si daca vrem sa incapem toti pe ele, nu incapem. Colegii care au contestat ceva au contestat modul in care s-a ajuns sa fie alcatuita aceasta lista”.