Botea: Directorii de scoli care vor sa-si pastreze functia vor avea reticente in a semnala actualei conduceri ISJ neregulile din Programul Lapte-corn

P1150867

Consilierul judetean Viorel Botea (PMP) este de parere ca atat timp in funtea ISJ se va afla inspectorul scolar general adjunct Dan Gheorghita  – membru ALDE si fratele Danielei Radulescu, administratorul firmei care a furnizat intotodeauna pana acum produsele alimentare in cadrul Programului Lapte-corn -, directorii scolilor vor avea reticente in a semnala la Inspectorat ca vreunul dintre aceste produse este de calitate proasta.

Botea declara ca in primul rand, directorii ALDE, fie ca sunt dintre cei pastrati in functii sau dintre cei proaspat numiti in functie, nu vor putea sa faca astfel de sesizari, daca e vorba de firma sefei lor de la partid. Pe de alta parte, spune Botea, ceilalti directori, care vor sa-si pastreze postul – post obtinut prin delegatie, in fiecare an, prin numirea in functie de catre conducerea ISJ -, vor gandi exact asa cum a gandit si actualul inspector scolar general, Catalin Canciu, dupa cum singur marturisea: <<Este exact cum a spus domnul Canciu. Pot saracii directori sa spuna ca Programul Lapte-corn se deruleaza in mod necorespunzator? <<Mai aproape e camasa… am si eu o functie, mi-o pierd!>>.

Ce se intampla, sistemul in momentul de fata are o inertie, de 3 ani de zile acest sistem este calcat in picioare cu senilele si oamenii incearca prin orice mijloace sa-si conserve pozitia pe care o au. Foarte putini au curajul in momentul fata sa iasa in fata”.